Vrnjačka Banja

Šifra putovanja: 10078
3 dana - 2 noćenja
  • vrnjacka banja 3
  • vrnjacka banja 4
  • vrnjacka banja 5
  • vrnjacka banja 6
  • vrnjacka banja
  • vrnjacka banja 1

 

 

CIJENA ARANŽMANA 159 KM
TERMIN 05.03.2021. – 07.03.2021.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz modernim turističkim autobusom po programu
2 polupansiona u hotelu Breza 3*
Razgledanja po programu
Pratilac grupe
Organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativni izlet u Kruševac 15 KM
Boravišna taksa ( 5KM po osobi)
Ulaznice u muzeje i na lokalitete
Lični i nepomenuti troškovi

 

1. dan

Polazak iz Doboja u 04:00h, iz Modriče u 05:00 h, iz Brčkog u 06:00 h iz Bijeljine u 06:50 h. Putovanje ka Vrnjačkoj Banji. Usputne pauze po potrebi. Po dolasku u Vrnjačku Banju, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i aktivnosti po vlastitom izboru. Večera i noćenje.

2. dan

Doručak. Slijedi panormsko razgledanje u pratnji vodiča koje počinjemo od samog centra Vrnjačke Banje koja je popločana i zatvorena za saobraćaj. Susrećemo se sa mnogobrojnim putokazima, koji će nas upućivati na nezaobilazne znameniosti banje poput Zamka kulture, japanskog vrta, nekog od izvora mineralne vode, mosta ljubavi, bazena i dr. Nezaobilazno mjesto u Vrnjačkoj banji je most ljubavi, prvi na kojem je u Srbiji započeo običaj “vezivanja” ljubavi, stavljanjem katanac sa imenima dvoje zaljubljenih na ogradu mosta.

Duž široke popločane promenade teče vrnjačka rijeka i 20-ak mostova koji vode direktno u vrnjački park koji posjeduje oko 60 ha površine bez saoraćaja. Suprotno od rijeke , cijelom dužinom promenade nižu se kafići, restrani, prodavnice, butici ulični prodavci suvenira i slika.

Po završenom razgledanju,mogućnost fakultativnog izleta u Kruševac. Srednjovjekovna prestonica Kruševac, danas je moderan grad bogat kulturno-istorijskim sadržajima. Od značajnih kulturno istorijskih sadržaja možemo vidjeti Arheološki park „Lazarev grad“, Galeriju Milića do Mačve, Gradsku kuću, nekoliko značajnih spomenika i skulptura koji svjedoče o burnoj prošlosti grada. Po završenom razgledanju,slobodno vrijeme, a zatim povratak u Vrnjačku Banju. Večera i noćenje.

3. dan

Doručak. Pakovanje stvari i polazak ka BiH. Usputna posjeta manastiru Žiča. Žiča je jedan od najznačajnjih srednjovekovnih manastira. Zadužbina je Stefana Prvovjenčanog koji je u njoj i krunisan 1217. godine.

Za razliku od većine manastira koji su građeni u teško pristupačnim predjelima, Žiča se nalazi u plodnoj ravnici, na samo 6 km od Kraljeva prema Mataruškoj Banji. Zato je u svojoj bogatoj istoriji pretrpjela mnoga rušenja. Rušili su je i palili Tatari, Turci i Nijemci u dva navrata, ali je svakoga puta obnavljana. Poslednju temeljnu rekonstrukciju doživjela je nakon zemljotresa 1987. godine, kada joj je vraćen autentični izgled iz 13. vijeka.

Pre devet godina u sklopu obeležavanja 8 vekova od postojanja manastira uređen je ceo manastirski kompleks koji danas predstavlja prvoklasni turistički lokalitet.

Po završenoj posjeti, nastavljamo vožnju, uz usputne pauze po potrebi. Dolazak u mjesto polaska u večernjim satima.

Dinamik Turs - Turistička agencija