Višegrad i Tjentište

Šifra putovanja: 1007
5 dana - 4 noćenja
Kategorija
  • tjentiste 2
  • tjentiste 1
  • 1
  • visegrad 5
  • visegrad 4
  • visegrad
  • visegrad 3

Putovanja uz korištenje turističkih vaučera koje izdaje Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Korisnik vaučera ostvaruje pravo na subvenciju troškova usluge smještaja, koja uključuje noćenje sa doručkom u jednoj smještajnoj jedinici ugostiteljskog objekta koji je na evidenciji Ministarstva.

Korisnik vaučera može biti svaki punoljetni građanin sa ličnim dokumentom Republike Srpske.

Turistički vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi.

Dinamik Turs će aplicirati za vaučer u ime svakog putnika koji se prijavi na neko od putovanja.

CIJENA ARANŽMANA 270 KM – 100 KM = 170 KM
TERMIN 29.07. – 02.08.2020.
12.08.  – 16.08.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
4 ND u hotelu*Andricev konak *u Višegradu
Organizaciju i realizaciju putovanja;
Organizaciju i realizaciju putovanja;
Predstavnik agencije;
Organizovan prevoz autobusom visoke turističke klase ili kombijem u zavisnosti od broja prijavljenih
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Putničko i zdravstveno osiguranje;
Fakultativni izleti:
Vilina Vlas: 10 KM
Zlatibor i Mokra Gora: 30 KM;
Tjentiste: 10 KM
Krstarenje Drinom: 7 KM
Doplata za veceru 8 KM dnevno po osobi

NAČIN PLAĆANJA:  30% prilikom rezervacije, ostatak prije polaska ili u ratama do polaska.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije DINAMIK TURS.

049/ 217- 627 i 065/ 738- 444

1. DAN

Polazak autobusa sa dogovorenog mjesta u jutarnjim časovima. Putovanje preko Zvornika do Milića. Pauza i kraće zadržavanje u centru Milića gdje imate priliku prošetati i vidjeti Park Velikana, Rajkov toranj i odmarati u sportsko-rekreativnom centru. Nastavak putovanja prema Višegradu. Dolazak u Višegrad. Smještanje u hotel. Kraći odmor. Obilazak Višegrada, Andrićgrada sa vodičem.

Višegrad je naselje i središte istoimene opšine u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine, na rijeci Drini. Nalazi se u prostranoj kotlini rijeke Drine, na brežuljkastim padinama koje se blago uzdižu u planine visoke preko 1000 metara. Višegradska kotlina je jedna od rijetkih proširenja u toku rijeke Drine koji se sastoji djelimično od visokih klisura i planina. Na mjestu gdje se planine koje čine uski i duboki kanjon Drine razdvajaju u prostranu kotlinu, stoji kameni 500 godina star most sa 11 lukova širokog raspona, poznatijeg svima kao “na Drini ćuprija”. Most je dug oko 250 metara i širok oko 10 metara osim na sredini gdje je proširen sa dvije terase, sa svake strane po jedna.. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za induvidualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN

Doručak. Dan predviđen za uživanje. Nudi se mogućnost oragnizovanog odlaska i korištenja bazena u Hotelu Vilina Vlas. Koristi se u dva termina:

1.) 11:00h do 15:00h (za grupu od 20 osoba u skladu sa prijavama)

2.)17:00h do 20:00h (za grupu od 20 osoba u skladu sa prijavama)

3. DAN

Doručak. Za zainteresovane organizujemo fakultativni odlazak u pravcu Zlatibora, obilazak Mokre Gore, Parka Šargan. Mokra Gora je živopisno planinsko selo koje se prostire između planina Tare i Zlatibora. Popularna atrakcija je stara pruga uskog koloseka, Šarganska osmica, koja ide 300 metara uzbrdo i formira savršenu osmicu. Na obližnjem brdu Mećavnik se nalazi etno selo našeg proslavljenog filmskog režisera Emira Kustirice koje je sagrađeno u lokalnom etno stilu. Posjetioci ovde mogu da udahnu jedinstvenu atmosferu, uživaju u prirodi, da probaju lokalnu hranu i da kupe ručno izrađene suvenire. Slobodno vrijeme na Zlatiboru. Povratak u Višegrad. Slobodno veče. Noćenje.

4. DAN

Doručak. Mogucnost fakultativnog odlaska na Tjentište ili krstarenje Drinom. Krstarenje Drinom traje 1,5h. Dio grupe koji putuje na fakultativni izlet krece ka Tjentistu. Nakon Drugog svjetskog rata, prosto Sutjeske proglašen je za Nacionalni park i pretvoren u jedinstven memorijalni kompleks. Spomen-kosturnica, u koju su pohranjeni posmrtni ostaci 3301-og borca sa Sutjeske, izgrađena je 1958. god. Iznad nje podignut je 1971. godine veličanstven spomenik koji simbolizuje proboj iz okruženja, djelo vajara Miodraga Živkovića. Tokom 1975. god. podignuta je Spomen-kuća Bitke na Sutjesci, koju je, po ideji dr Dušana Plenče, projektovao arhitekta Ranko Radović. Prema likovnom konceptu i kartonima Krste Hegedušića Spomen-kuću su uredili Hegedušićevi saradnici, akademski slikari Branka Hegedušić, Milenko Bosanac, Milutin Gajić, Ratko Janjić Jobo,

Zlatko Keser i Fedor Ličina, dok je majstor zidar bio Hamid Madeško, a pomoćnik Ahmo Krek. Podignuti su i spomen-muzej, veliki omladinski centar, hoteli, gostinska kuća i 79 spomen obilježja, počev od spomenika Savi Kovačeviću, Nuriji Pozdercu, Veselinu Masleši i drugima. Ubrzo je Tjentište na Sutjesci izraslo u savremeno stjecište grupa i individualnih posjetilaca koji su putovali Jugoslavijom. Povratak u Visegrad u hotel na spavanje Noćenje.

5. DAN

Doručak.Napuštanje hotela i pripreme za polazak prema Bijeljini i Brčkom. Putovanje sa usputnim pauzama po potrebi grupe .Dolazak u Bijeljinu i Brčko u popodnevnim casovima.

Cijena:270 KM 170 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM170 = KM170

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija