Venecija i Verona

Šifra: 0102
KARNEVAL U VENECIJI
 • Carnevale-venezia
 • safe_image (24)
 • safe_image (27)
 • 25073935_m
 • Verona
 • Verona trg
 • Verona ulice
 • Juliet Capulet’s balcony in Verona, Italy and statue
 • Verona San-Zeno
 • Verona pizza
 • Verona Arena

Karneval u Veneciji VERONA i PADOVA

Venecija je jedinstven grad na svijetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću rijeke Brente u Venecijanskoj laguni, sa kanalima umjesto ulica. Venecija je poznata kao Grad mostova a ukupno ih ima 417, u samom gradu ima 350 gondola a tradicija nalaže da se par koji se vozi u gondoli mora poljubiti ispod svakog mosta kako bi vječno ostali zaljubljeni. Prilika da obiđete i vidite znamenitosti kao što su Duždeva palata, Most uzdaha, trg Sv. Marka sa bazilikom Sv. Marka, Zvonik, Astronomski sat, most Rialto u vrijeme karnevala koji datira još vremena Renesanse je neprocjenjivo iskustvo!

CIJENA ARANŽMANA CIJENA 174,00 KM
TERMIN 10.02. – 12.02.2023.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom 1 noćenje sa doručkom u hotelu  3* u široj zoni Venecije
Pratnja stručnog turističkog vodiča Organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Brodska karta za Veneciju (25 Eura,po osobi,plaća se vodiču na licu mjesta) Boravišna taksa (3,oo Eura ,hotel 3* ili 4,oo Eura kotel 4*po osobi,plaća se vodiču u autobusu)
Doplata za posjetu Veroni i Padovi  (15 Eura ) plaća se vodiču u autobusu Putno zdravstveno osiguranje ( 4 KM po osobi,nije obavezno ali se preporučuje)

Verona je grad najpoznatiji po tome što je bio mesto zbivanja Šekspirove tragedije ’’Romeo i Julija’’. Iako se nalazi blizu Venecije, koja je popularnija kao turistička destinacija, mnogi smatraju Veronu opuštenijim i prijatnijim mjestom za posjetu. To je jedna od glavnih turističkih destinacija u sjevernoj Italiji, zahvaljujući svojoj umetničkoj baštini, nekolicini sajmova koji se održavaju jednom godišnje, nastupima i operama, poput lirske sezone u Areni, drevnom amfiteatru koji su podigli Rimljani.

USLOVI PLAĆANJA

Prilikom rezervacije uplatiti 50% od ukupne cijene,ostatak uplatiti  10 dana prije putovanja

Petak -10.02.2023.

Polazak iz  Bijeljine u 22:45h, iz Brčkog u 23:45h iz Šamca u 00:40

Polazak iz Doboja u 23:55h iz Modriče u 01:00h.Spajanje putnika u Modriči.Prelazak granice na graničnom prelazu Svilaj.Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa pauzama po potrebi..

Subota -11.02.2023.

Dolazak u Veronu u jutarnjim satima.Odlazak na pješačko razgledanje grada sa vodičem.Pored priče o zabranjenoj  ljubavi Romea i Julije,obići ćemo  PIAZZU DEI SIGNORI – PIAZZU DELLE ERBE – JULIJINU KUĆU – PIAZZU BRA – ARENU DI VERONA… Nakon razgledanja slijedi slobodno vrijeme  za  uživanje u  najromantičnijem gradu na svijetu, čiji korijeni datiraju još iz doba antičkog Rima.Oko 13:00h.okupljanje grupe i polazak ka Padovi.Razgledanje grada :Prato della Valle – veliki eliptični trg u čijem središtu je vrt sa 78 skulptura slavnih građana Padove,  Bazilika Sv. Justine;  Bazilika svetog Ante u kojoj se nalaze njegove relikvije te njegov grob; Piazza dei Signori  na kojoj se nalazi nekoliko monumentalnih građevina: loža Gran Guardia, Kapetanska palata mletačkih upravitelja (Palazzo del Capitanio), Michelangelova renesansna katedrala i romanička krstionica.Slobodno vrijeme. U 16:30h okupljanje putnika i polazak ka Veneciji. Smještaj u hotel u siroj zoni Mestre/Venecija. Slobodno vrijeme za odmor.Noćenje.

Nedjelja-12.02.2023.

Doručak.Pakovanje stvari u autobus u 08:30h  i odlazak u luku  Tronchetto.Ukrcavanje na brod i odlazak u centar Veneciju. Razgledanje grada sa vodičem:Trg Sv.Marka,Toranj sa satom,Duždeva palata,Bazilika Sv.Marka,Most uzdisaja,odlazak do mosta Rialdo,Kanal  Grande..Po želji putnika,individulno šetnja do slavne venecijanske crkve Santa Marija della Salute.Slobodno vrijeme za  uživanje u čarima ovog prekrasnog grada. U 16:00h okupljanje putnika i  povratak brodom u luku.Polazak ka BiH. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku,sa usputnim pauzama po potrebi.

Dolazak u kasnim noćniim satiima.

Dinamik Turs - Turistička agencija