Velika turska tura

Šifra putovanja: 532432
9 dana - 6 noćenja
Kategorija
  • kapadokija jahanje
  • kapadokija 2
  • kapadokija 1
  • pamukale 1
  • Kumburgaz
  • Ankara 1
  • Istanbul

 

 

CIJENA ARANŽMANA 489 KM – First minute cijena
TERMIN 28.5. – 05.6.2021.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz modernim turističkim autobusom po programu
1 noćenje sa doručkom u Kumburgazu na obali Mramornog mora
1 noćenje sa doručkom u Ankari
2 noćenja sa doručkom u Kapadokiji
1 noćenje sa doručkom u Pamukalama/Denizli
1 noćenje sa dorućkom u Istanbulu
Posjete i razgledanja po programu
Pratilac grupe i vodič
Organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativne posjete i razgledanja
Lični i nepomenuti troškovi

Za realizaciju putovanja neophodno 40 putnika.

1. Dan 28.05.2021. – petak

Polazak iz Doboja u 16:00 h, iz Modriče u 17:00 h, iz Brčkog u 18:00 h, iz Bijeljine u 19:00 h.

Putovanje kroz Srbiju i Bugarsku ka Turskoj… Usputne pauze radi odmora i graničnih procedura

2. Dan – 29.05.2021. – subota

Ulazak na teritoriju Turske u prijepodnevnim satima. Vožnja ka turističkom mjestu Kumburgaz. Gradić nedaleko od Istanbula, ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom. Karakterišu ga dugačke pješčane plaže, čisto i toplo more. Dužinom pješčane plaže prostire se šetalište sa mnogobrojnim restoranima, kafićima, slastičarnicama, suvenirnicama. Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor na obali Mramornog mora. Noćenje.

3. Dan – 30.05.2021. – nedjelja

Doručak. Pakovanje stvari i polazak ka Ankari. Po dolasku, smještaj u hotel. Poslije kraćeg odmora odlazak na upoznavanje grada ili posjeta nekom od tržnih centara. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan – 31.05.2021. – ponedjeljak

Doručak. Pakovanje stvari u autobus i odlazak na razgledanje glavnog grada republike Turske sa vodičem. Nakon toga posjeta Mauzoleju Ataturka – osnivača savremene Turske. Po završenom razgledanju, polazak ka Kapadokiji. Područje poznato po reljefnim oblicima formiranim prije desetinu hiljada godina nakon istovremene erupcije dva vulkana (Ercisse i Hasanda). Kapadokija se pominje i u Bibliji. Rani hrišćani su se naselili u toj oblasti da bi slobodno propovijedali svoju religiju. Pod jakim uticajem vode i vazduha nastale su ove čudne forme – čuda prirode. Usputna pauza na drugom po veličini slanom jezeru u Turskoj – Tuz Goli, dolini Kamila i poseta radionici za izradu keramike. Dolazak u Kapadokiju u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. Dan – 01.06.2021. – utorak

U ranim jutarnjim časovima, prije izlaska sunca, odlazak do mjesta polijetanja balona. Let zavisi od vremenskih uslova i vjetra. Svi putnici koji budu željeli samo da vide veličanstvene prizore, moći će da prate sa vidikovca njihov let, dok je za sve ostale fakultativno organizovan nezaboravan let balonom. Ovu uspomena koja se pamti i prepričavati čitavog života. Povratak u hotel. Doručak. Nastavak obilaska. Fakultativno razgledanje oblasti Kapadokije sa lokalnim vodičem: Tvrđava Učisar (podseća na tvrdjave gradjene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smeštena na visokom vidikovcu iznad Kapadokije sa predivnim pogledom), Goreme open air muzeja, dolina Zelve… Povratak u hotel. Noćenje.

6. Dan – 02.06.2021. – srijeda

Doručak. Pakovanje stvari u autobus i polazak ka Pamukalama. Po dolasku smještaj u hotel.

Noćenje.

7. Dan – 03.06.2021. – četvrtak

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Hijerapolisa, antičkog grada i čuvenih terasa sa termalnim vodama – travertine, kao i Karahayit sela sa „crvenom vodom“. Nezaobilazna šetnja po čudesnim stijenama Pamukala. Po slobodnom izboru kupanje u Kleopatrinom bazenu, korišćenje se plaća na licu mesta. Okupljanje putnika oko 15:00h i polazak ka Istanbulu. Smeštaj u hotel oko ponoći. Noćenje.

8. Dan – 04.06.2021. – petak

Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vrijeme u gradu ili mogućnost fakultativnog razgledanja grada sa vodičem. Okupljanje putnika u 16:00h i polazak ka BiH. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju sa usputnim pauzama po potrebi.

9. Dan – 05.06.2021. – subota

Dolazak u BiH oko podneva.

Kraj programa.

Cijena:489 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM489 = KM489

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija