Tjentište i Trebinje

Šifra putovanja: 1007
5 dana - 4 noćenja
Kategorija
  • tjentiste 2
  • tjentiste 1
  • Arhangel-Mihailo-Church-Trebinje-Bosnia-and-Herzegovina-1
  • trebinje-4607172_1280
  • 1200px-Trebinje_River
  • trebinje 3
  • trebinje 2
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Putovanja uz korištenje turističkih vaučera koje izdaje Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Korisnik vaučera ostvaruje pravo na subvenciju troškova usluge smještaja, koja uključuje noćenje sa doručkom u jednoj smještajnoj jedinici ugostiteljskog objekta koji je na evidenciji Ministarstva.

Korisnik vaučera može biti svaki punoljetni građanin sa ličnim dokumentom Republike Srpske.

Turistički vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi.

Dinamik Turs će aplicirati za vaučer u ime svakog putnika koji se prijavi na neko od putovanja.

CIJENA ARANŽMANA 270 KM – 100 KM = 170 KM
TERMIN 23.07. – 27.07.2020.
02.08.  – 06.08.2020.
12.8. – 16.08.2020.
22.8. – 26.08.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
2 ND u hotelu *Mladost* u NP Sutjeska;
2 ND u hotelu*Leotar * u Trebinju;
Organizaciju i realizaciju putovanja;
Predstavnik agencije;
Ulaznice u NP Sutjeska
Organizovan prevoz autobusom visoke turističke klase ili kombijem u zavisnosti od broja prijavljenih
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Putničko i zdravstveno osiguranje;
fakultativni izleti:
Sutjeska 7 KM
Manastir Tvrdoš:  12 KM;
Individualne troškove;
doplata za veceru u htl * Mladost * 12 KM dnevno po osobi
doplata za veceru u htl * Leotar * 12 KM dnevno po osobi

NAČIN PLAĆANJA:  30% prilikom rezervacije, ostatak prije polaska ili u ratama do polaska.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije DINAMIK TURS.

049/ 217- 627 i 065/ 738- 444

1. DAN

Polazak autobusa sa dogovorenog mjesta u jutarnjim časovima. Putovanje preko Zvornika do Milića. Pauza i kraće zadržavanje u centru Milića gdje imate priliku prošetati i vidjeti Park Velikana, Rajkov toranj i odmarati u sportsko-rekreativnom centru. Nastavak putovanja prema Višegradu. Dolazak u Višegrad. Obilazak Višegradskog mosta i čuvenog Andrićgrada. Nakon pauze, nastavak putovanja. Dolazak u Nacionalni park Sutjeska. Smještanje u hotel. Noćenje.

2. DAN

Doručak. Dan predviđen za aktivnosti u jednom od dva nacionalna parka u Republici Srpskoj. Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u Bosni i Hercegovini i dom je posljednjoj prašumi u Europi. Štoviše, najviši vrh planine Maglić (2386) takođe se nalazi unutar nacionalnog parka i u isto vrijeme je i najviši vrh u čitavoj državi. Sutjeska je inače poznata široj javnosti kao mjesto odvijanja bitke na Sutjesci iz 1943. za vrijeme Drugog svjetskog rata. Fakultativni izlet: Posjeta muzeju i Spomen kući uz kratku šetnju sa planinskim vodičem. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Sve pješačke staze u okviru nacionalnog parka su obilježene i odlične za šetnju u prirodi.  Noćenje.

3. DAN

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Trebinju. Pauze po potrebi grupe. Dolazak u Trebinje. Smještanje u hotel. Vrijeme za slobodne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN

Doručak. Obilazak Hercegovačke Gračanice. Hercegovačka Gračanica je izgrađena kao ispunjenje želje čuvenog srpskog pjesnika Jovana Dučića izražene u njegovom testamentu. Želio je da bude sahranjen na jednom od brda koja okružuju Trebinje u crkvi nalik “onoj na Kosovu”, misleći na Kosovsku Gračanicu, najpoznatiju zadužbinu kralja Milutina iz 1321. godine. Hercegovačka Gračanica nije identična onoj na Kosovu. Naime, manja je za jedan nivo, a i unutrašnjost ima određene razlike. Sa desne strane crkve se nalazi pjesnikov grob sa skromnim natpisom “Jovan Dučić – pesnik”, ispisanog po njegovoj želji. Nakon obilaska Hercegovačke Gračanice, povratak u grad. Fakultativni izlet: Manastir Tvrdoš. Manastir je poznat i po činjenici da je u njemu Sveti Vasilije Ostroški primio monaški postrig i sveštenički čin, nakon čega je izvjestan period službovao kao paroh popovopoljski. To je razlog zašto se Sveti Vasilije naziva još i “Ostroški i Tvrdoški”. Preporod manastira počinje 1955. godine kada je obnovljen cijeli manastirski kompleks. Posebnost unutrašnjosti današnje crkve je stakleni pod, koji predstavlja svojevrstan “prozor u prošlost” kroz koji se mogu vidjeti temelji crkve iz IV vijeka. Dugu tradiciju proizvodnje vina, čiji počeci sežu u XV vijek, manastir uspješno održava i danas zahvaljujući obnovljenim vinogradima, vinskom podrumu i savremenoj vinariji. Povratak u grad. Vrijeme predviđeno za slobodne aktivnosti. Trebinje je poznato po starom gradu, platanima, rijeci Trebišnjici i brojnim kulturno-istorijskim spomenicima. Noćenje.

5. DAN

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Bijeljinu. Pauza u Foči u centru opštine. Nakon pauze nastavak putovanja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Bijeljinu u kasnim večernjim časovima.

Cijena:270 KM 170 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM170 = KM170

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija