Sofija

Šifra putovanja: 634323
4 dana - 2 noćenja
  • Sofija 2
  • Sofija 4
  • Sofija 5
  • Sofija 6
  • Sofija 1

 

CIJENA ARANŽMANA  199 KM
TERMIN 25.03. – 28.03.2021.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom po programu
2 nočenja sa doručkom u hotelu 3* u Sofiji
Obilazak Sofije
Usluge stručnog vodiča
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Izlet u Plovdiv (15 Eura po osobi)
Putničko zdravstveno osiguranje (6 KM po osobi) – ne pokriva Covid 19

 

1. DAN

Polazak iz Doboja u 19:00h, iz Modriče u 20:00h, iz Brčkog u 21:00 h, iz Bijeljine u 22:00 h. Putovanje kroz Srbiju i Bugarsku. Usputne pauze radi odmora i graničnih proceduraNoćna vožnja

2. DAN

Dolazak u Sofiju u jutarnjim satima. Razgled grada autobusom i pješke: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, podignuta u čast 200 hiljade ruskih vojnika poginulih u ratu za oslobođenje zemlje od turske okupacije -, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palata, Rotunda, ruska crkva sv. Nikolaja, Narodno pozorište, crkva sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike. Obilazak džamije Banya Bashi koja potječe iz 16. vijeka. Po završenom razgledanju,smještaj u hotel.Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Fakultativno, izlet u Plovdiv. Plovdiv je najljepši bugarski grad, drugi po veličini, kojemu je ime dao Filip II. Makedonski. Po dolasku slijedi razgled grada: Gornji i Donji grad, obilazak staroga dijela grada kojeg karakteriše baština iz rimskog doba te tipične uske i vijugave, slikovite uličice, brojne crkve i muzeji. Slobodno vrijeme. Povratak u Sofiju. Slobodno veče. Noćenje.

4. DAN

Doručak. Pakovanje stvari u autobus i polazak ka BiH. Putovanje kroz Bugarsku i Srbiju sa usputnim pauzama po potrebi. Dolazak kući u kasnim večernjim satima.

Cijena:199 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM199 = KM199

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija