Pula, Rovinj, Opatija i Rijeka

Šifra: 0102
VALENTINOVO U ISTRI I KARNEVAL U RIJEC
  • Pula-1-scaled
  • 1638286133_lokacije_rijeka
  • Amadria-Park-hotel-4-opatijska-cvijeta-Opatija-870×550

PULA, ROVINJ, OPATIIJA i RIJEKA
VALENTINOVO U ISTRI I KARNEVAL U RIJECI

Pula se smjestila na obalama Pulskog zaliva, povrh sedam brežuljaka po uzoru na drevni Rim. Rimska Pula najpoznatija je po amfiteatru Areni, izgrađenom u 1. st., koji oživljava prizore života starih Rimljana u sklopu Dana antike Pula Superiorvm. S gradskih zidina dočekat će vas još starija Herkulova vrata, bogato ukrašen Slavoluk Sergijevaca te Dvojna vrata.

CIJENA ARANŽMANA CIJENA 189,00 KM
TERMIN 17.02. – 19.02.2023.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom 1 noćenje sa doručkom u hotelu u centru Pule
Razgledanja i posjete po programu Pratnju vodiča i organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Lični i nepomenuti troškovi
Putno zdravstveno osiguranje (4 KM)

Rijeka je administrativno i kulturno središte Primorsko-goranske županije i treći grad po veličini u Hrvatskoj. Kao malo koji grad na svijetu, Rijeka u svojem imenu nosi simbol vode. Korzo, Trsatski kašte, katedrala sv. Vida, gradski toranj i tržnica su samo neka od mjesta koja treba vidjeti. Riječki karneval važi za najveći i najljepši karneval u Hrvatskoj koji se može teško riječima opisati. Njega treba doživjeti i proživjeti u karnevalskim svečanostima i prisustvovati Međunarodnoj karnevalskoj povorci koja je kruna karnevalskih svečanosti.

 

1. Dan -17.02.2023.
Polazak iz Bijeljine, Brčkog, Modriče i Doboja ….u kasnim noćnim satima. Putovanje ka Rovinju i Puli, Vožnja, sa usputnim pauzama po potrebi.

2.Dan-18.02.2023.
Dolazak u Rovinj u jutarnjim satima. Ovaj šarmantni gradić može se s lakoćom prešetati. Slikovita stara jezgra Rovinja idealno je polazište za upoznavanje grada. Smještena je na malom poluotoku, a njome vladaju kamene ulice i šarene zgrade. Grad je 1963. godine proglašen nacionalnim spomenikom. Od značajnih objekata,možete posjetiti Crkva sv. Eufemije, Muzej Grada Rovinja, Rovinjski akvarij koji je sastavni dio Pomorskog istraživačkog centra Instituta Ruđer Bošković i nudi posjetiocima nevjerovatno iskustvo podvodnog života. Otvoren je 1891. godine i pripada najstarijim institucijama ovakve vrste na svijetu. Po završenom razgledanju odlazak u Pulu. Jedna od najpoznatijih gradskih znamenitosti je čuveni rimski Amfiteatar ili Arena. Sagrađen je u 1. vijeku i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U rimsko je doba služio za održavanje krvavih borbi gladijatora, dok danas služi prvenstveno kao pozornica za razne kulturne događaje, dok se u prostorijama ispod same Arene nalazi muzej u kojem se mogu vidjeti eksponati iz antičkog doba… Na samom ulazu u glavnu gradsku ulicu nalazi se Slavoluk obitelji Sergi koji je poslužio kao inspiracija mnogim umjetnicima, a među njima ističemo svakako Michelangela, dok se na kraju ulice nalaze glavni gradski trg Forum i Augustov hram. Pokraj Arheološkog muzeja mogu se vidjeti ostaci Malog rimskog carstva… Nakon upoznavanja ljepota grada,smještaj u hotel.Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Noćenje.

3.Dan-19.02.2023.
Doručak. Pakovanje stvari u autobus i polazak ka Opatiji. Po dolasku u Opatiju, slijedi panoramska šetnja i uživanje u čarima i nevjerojatnim ljepotama ovog malenoga primorskoga grada bogate istorije. Šetalište Lungomare, kip Djevojke s galebom, parkovi, vile i ulica slavnih samo su dio turističkih atrakcija ovog mondenskog ljetovališta.Poslije slobodnog vremena polazak ka Rijeci. Riječki karneval važi za najveći i najljepši karneval u Hrvatskoj, koji se može teško riječima opisati. Njega treba doživjeti i proživjeti.Po dolasku u Rijelu,slijedi slobodno vrijeme za uživanje u karnevalskim svečanostima i prisustvovanje Međunarodnoj karnevalskoj povorci,koja je krun karnevalskih svečanosti. Oko 16:00h okupljanje putnika i polzak ka BiH.Očekivani dolazak u BiH oko ponoći

Dinamik Turs - Turistička agencija