Istanbul avio Pegasus

Šifra putovanja: 85452
Polasci svakog dana
Kategorija
 • safe_image
 • satelitinstabul
 • safe_image (10)
 • safe_image (7)
 • safe_image (4)
 • safe_image (2)
 • safe_image (8)
 • instanbulgrad

TOTALNA RASPRODAJA – 50% POPUSTA NA REGULARNE CIJENE VAŽI ZA TERMINE:

5 dana / 4 noći

4 dana / 3 noći

04. – 08.01.2021. 08. – 11.01.2021.
11. – 15.01.2021. 15. – 18.01.2021.
18. – 22.01.2021. 22. – 25.01.2021.
25. – 29.01.2021. 29.01. – 01.02.2021.
BROJ MJESTA OGRANIČEN

 

Navedene cijene važe za program 4 dana (3 noći):

Hotel Grand Halic 4* ili sličan – cijena 399,00KM / REGULARNA CIJENA 798,00KM
Hotel The Peak 4* ili sličan – 449,00KM  / REGULARNA CIJENA 898,00KM
Hotel Crown Plaza Laleli 5* ili sličan – 499,00KM / 998,00KM
Hotel Radisson Blu Pera 5* ili sličan – 549,00KM  / REGULARNA CIJENA 1098,00KM
Hotel Sura Hagia Sophia 5* ili sličan – 599,00KM / REGULARNA CIJENA 1198,00KM

 

Transfer do Sarajeva iz Bijeljine, Brčkog, Šamca, Modriče i Doboja – 20 KM

 

Za programe sa 4 nocenja doplaćuje se:

 

50,00KM po osobi (hotel 4*)
60,00KM po osobi (hotel 5*)
–> CIJENE VAŽE ZA POLASKE U PERIODU JANUAR-FEBRUAR 2021. <–
–> CIJENE ZA POLASKE MART-APRIL-MAJ SE UVEĆAVAJU ZA 50,00KM <–

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratnu avio karta na redovnoj liniji PEGASUS AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
 • Aerodromske takse +8kg checkiranog prtljaga po osobi čije dimenzije ne smiju prelaziti debljinu 20 cm x širinu 40 cm x visinu 55 cm.
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* ili 5* po izboru iz cjenovnika u odabranom tipu sobe
 • Privatni transfer minibusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje:
 • Doplatu za dodatni prtljag u iznosu od 20kg (po zelji) – 30KM (jedan pravac) ili 60KM (povratna)
 • Putničko zdravstveno osiguranje sa uključenim osiguranjem od COVID-a 2 KM po danu po osobi.
 • ISTANBUL KROZ VIJEKOVE (prevoz i lokalni vodič) – 10 EUR
 • TOPKAPI PALATA (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 30 EUR
 • KRSTARENJE BOSFOROM (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 20 EUR
 • DOLMABAHČE PALATA (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 30 EUR
 • TURSKO FOLKLORNO VEČE (ulaznica, večera, piće, prevoz i lokalni vodič) – 45 EUR
 • EYUP, MINIATURK, PIERRE LOTI (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 25 EUR
 • ČAMLIDŽA (prevoz i lokalni vodič) – 20 EUR

1. DAN  – SARAJEVO – AERODROM – ISTANBUL

Okupljanje grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona PEGASUS AIRLINES za Istanbul planirano je u 15:05h (broj leta PC292). Slijetanje na novi Međunarodni aerodrom u Istanbul u 18:55h po lokalnom vremenu (+2h vremenska razlika u odnosu na Sarajevo). Nakon pasoške i carinske kontrole slijedi organizovani transfer do hotela. Check in u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

2. DAN  – ISTANBUL KROZ VIJEKOVE (Topkapi, Kapali čaršija) – Taksim – Levent (toranj Safir)

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni obilazak znamenitosti starog dijela grada:  Hipodrom (egipatski obelisk, zmijski stub), šetnja pored Aya Sofije do Trga Sultanahmet gdje se nalazi SULTAN AHMEDOVA DŽAMIJA – NAJPOZNATIJI VJERSKI OBJEKAT ISLAMSKOG SVIJETA, JEDINA DŽAMIJA U TURSKOJ KOJA IMA ŠEST MINARETA. OTKRIJTE ZAŠTO NOSI NADIMAK „PLAVA“! TOPKAPI PALATA, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VIJEKA, MJESTO GDJE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Posjeta Topkapi Saray dvorcu gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazaka u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLIJE i DŽAMIJA U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA U MUZEJ, SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG I ISLAMSKOG SVIJETA. Nakon obilaska, slijedi posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih zatvorenih bazara. KAPALI CARŠIJA Vas mami sa svojim labirintom ulica i tonama zlata i svile izlozenih u brojnim radnjama koje ovo mjesto cine misticno interesantnim. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

Fakultativni odlazak u Levent, četvrt poznata kao istanbulski „Manhattan“ s najvišim neboderom „Istanbulski Safir“ koji je najviši neboder na potezu između Dubaija i Frankfurta. Najviša zgrada u Istanbulu i Turskoj sa predivnim panoramskim pogledom na grad. Ovo je ujedno i šoping centar. Na prvim spratovima vas očekuje shopping centar s poznatim modnim brendovima, a na vrhu terasa s pogledom na čitav grad na oba kontinenta. Možete čak i da uživate u 4D animaciji u kojoj ćete dobiti osjećaj da sami letite po Istanbulu..

3. DAN  – ISTANBUL – Krstarenje Bosforom – DOLMABAHčE – PRINČEVSKA OSTRVA

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni izlet «krstarenje Bosforom». Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM – NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKU NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA.

Nakon krstarenja slijedi fakultativni odlazak do Dolmabahče dvorca koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živjelo 6 posljednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovjednik, narodni vođa i utemeljitelj turske Republike te njen prvi predsjednik je posljednji živio u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938.god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom te pretvoren u muzej.

Nakon obilaska Dolmabahče palate, slijedi fakultativni odlazak koji zovu i najbolje skrivenom tajnom Istanbula. PRINČEVSKA OSTRVA se nalaze na sjeveroistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na prijesto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima a odnedavno i električnim minibusom za turiste. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul.

Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN – ISTANBUL – EYUP – PIERRE LOTI – AERODROM – SARAJEVO

Doručak. Nakon doručka planirana je fakultativna posjeta dijelu grada koji nosi naziv Eyup gdje se nalazi jedna od ljepših džamija u Istanbulu posvecena Sultanu Eyupu. Slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac Pierre Loti, odakle možete uživati u prelijepom pogledu na Zlatni rog. Povratak u hotel.

Transfer do Međunarodnog aerodroma Istanbul planiran je u 12h. Polijetanje aviona za Sarajevo u 14:15h (broj leta PC291). Dolazak u Sarajevo je predviđen u 14:10h (po lokalnom vremenu -2h u odnosu na Istanbul).

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA ZAVISNO OD PROMJENE RADNOG VREMENA POJEDINIH OBJEKATA.

Cijena:399 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM399 = KM399

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija