Beč

Šifra: 0010
3 DANA - 1 NOĆENJE
Kategorija:
  • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (3)
  • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (5)
  • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (6)
  • bec
  • bec3
  • bec5
  • beautiful Belvedere castle, Vienna, Austria

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet… Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma – gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu… U Beču živi oko 1,6 miliona ljubaznih Bečlija udaljenih od Sarajeva samo 800 km…

CIJENA ARANŽMANA 159 KM po osobi
TERMIN 15.10. – 17.10.2021.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom po programu
1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Beču
Razgledanja i posjete po programu
Usluge stručnog vodiča
Organizacija i realizaciju putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Putničko zdravstveno osiguranje sa doplatom za Covid (6,oo KM)
Lični i nepomenuti troškovi

Aranžman rađen na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanje aranžmana.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *DINAMIK TURS*

DINAMIK TURS Brčko 049/ 217- 627, DINAMIK TURS Bijeljina 055/ 221- 700 gsm. 065/ 738- 444

1

1. DAN (15.10.2021. – PETAK) BIH

Polazak autobusa sa dogovorenog mjesta u 24:00h. Vožnja, sa kraćim pauzama i zaustavljanjima radi graničnih formalnosti.

2

2. dan (16.10.2021. – SUBOTA) BEČ

Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Odlazak na razgledanje grada:Vrtovi dvorca Belvedere, Ring, Trg Marije Terezije, kompleks dvoraca Hofburg, Parlament, Vijećnica, Opera, zgrada Univerziteta, Burg teatar, katedrala Sv. Stefana….Slobodno vrijme: ako vas opušta kulturna baština ovog carskog grada, na raspolaganju vam je Muzejska četvrt, ili ćete  se malo opustiti u čuvenim bečkim kafanama,ili popiti kafu i pojesti parče slasne Zaher torte….

Oko 15:00h  odlazak u hotel. Slobodno vrijeme za odmor.. Po želji gupe, moguć večernji odlazak u grad, gradskim prevozom. Noćenje.

3

3. dan (17.10.2021. – NEDJELJA) BEČ – BIH

Doručak. Napuštanje hotela u 09:00h.Odlazak u grad. Slobodno vrijeme u gradu za individualne aktivnosti.

Oko 15:30h okupljanje grupe. Polazak za BiH u 16:00h. Dolazak oko ponoći.

Dinamik Turs - Turistička agencija