Prikaži sve 3 rezultate

 • Drač – Ljeto 2021

  Drač je najveće turističko mjesto na albanskoj obali Jadranskog mora. Jedan je od najstarijih albanskih gradova s nekoliko značajnih ostavština iz rimskog doba. Istovremeno je i najveća albanska luka sa 115.000 stanovnika ali i sve atraktivnija destinacija za odmor turista iz cijelog svijeta. Južno od  starog dijela grada razvio se novi s modernim stambenim naseljima, bulevarima i šetalištima. U blizini centra grada je velika pješčana plaža (Durres Beach) duga 40 kilometara s mikroskopski sitnim pijeskom. Pješčane dine i toplo more okruženi su novoizgrađenim hotelima, diskotekama, restoranima i kafeima.

  Više
 • Saranda – Ljeto 2021

  Na jugu Albanije nalazi se Saranda, omanje turističko mjesto sa 30 000 stanovnika. Grad se nalazi preko puta sjeveroistočnog dijela ostrva Krfa i od grčke granice udaljen je 26 km. Smješten je u zalivu oblika potkovice, između planine i Jonskog mora, u oblasti Valona. Mjesto ima preko 300 sunčanih dana godišnje i mediteransku klimu. Čuvena je po dobrom noćnom provodu, lijepim pješčenim plažama i prozirno čistom tirkiznom moru.

  Više
 • Vlore – Ljeto 2021

  VLORE – „biser dva mora“ (Jadranskog i Jonskog) kako se često naziva, treći je najveći grad u Albaniji (cca 130.000 stanovnika) idealno smješten u zalivu Vlora nasuprot poluostrva Karaburun i ostrva Sazan, 120km južno od Drača i 120km sjeverno od Sarande. Sa 150km morske obale na kojoj se spajaju Jadransko i Jonsko more, azurno plavim morem, plažama sa bijelim pijeskom, zelenim šumama, plantažama maslina i limuna, i bogatim kulturno-historijskim naslijeđem, Vlora danas sa značajnim investicijama u infrastrukturu užurbano gradi imidž vodećeg turističkog odredišta u Albaniji.

  Više
Dinamik Turs - Turistička agencija