Ekskurzija sa maturantima SSC “Milutin Milanković” iz Milića u Španiju

Septembar 25, 2017
Dinamik novosti

Milići – Maturanti SŠC „Milutin Milanković“ iz Milića, njih 21, otputovali su u subotu na matursku ekskurziju. Oni će u pratnji profesora Neđeljka Šalipurevića do 18. septembra boraviti u Španiji, Italiji i Francuskoj. Evo šta su nam pred polazak na put rekli maturanti kojima će ovo biti nezaboravan događaj.

Ivana Mijatović prvi put putuje u inostranstvo “Očekujem dobar provod, a najdraže mi je što ću posjetiti Barselonu” – kaže Ivana.

“Bilo mi je pod znakom pitanja da li ću ići na ekskurziju, ali sam radio i prikupio novac. Malo sam cjepao drva, brao maline i uspio – kaže jedan maturant, kojeg smo zaboravili pitati za ime!

“Uzbuđena sam, ovo je prvi put da idemo na više dana si zajedno. Nadam se da će nam biti lijepo i drgao mi je što ću imati mnogo toga da vidim” – kaže Jelena Milanović.

Direktorica SŠC “Milutin Milanković” Milići, Vesna Bogičević kaže da je i ove godine maturska ekskurzija organizovana preko agencije “Dinamik turs” iz Brčkog.

“Manji je broj djece u odnosu na prethodne godine kada smo imali duplo pa čak i troduplo više učenika. Šta je razlog ne znam, vjerujem da je finansijska situacija. Međutim, ono što je najbitnije je da su učenici pripremljeni za ekskurziju, na koju idu zajedno sa učenicima iz Ribnika. Kao i svake godine tako i ove u pratnji imaju ljekara i sve ono što prati jedno takvo putovanje” – kaže Bogičevićeva.

Podršku maturskoj ekskurziji dala je i opštinska uprava. Načelnik opštine MIlići je maturante nagradio sa 300 KM jer su učestvovali u ekološkoj akciji.

Dinamik Turs - Turistička agencija