Nova Godina – Toskana

Šifra putovanja: 0000102
6 DANA / 3 NOĆENJA
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (10)
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (9)
 • toskanapanorama
 • Pisa-The-One-Thing
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (0)
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (8)
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (7)
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (6)
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (5)
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (4)
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (3)
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (2)
 • DinamikTurs_Toskana_Bolonja_Firenca_Cinque_Terre (1)

Bolonja – Firenca – Siena – Piza

Toskana je čarobna. U nekim dijelovima i nestvarno lijepa. Ljepša je od svih fotografija koje pokušavaju dočarati uređena polja i beskrajne predjele.

Bolonja – glavni grad pokrajine Emilia Romanja sa najstarijim univerzitetom u Evropi. Mjesta koja preporučujemo da posetite tokom boravka u Bolonji: trg Mađore, Neptunova fontana, bazilika sv. Petroni, gradska vijećnica, crkva sv. Stefana, tornjevi Asineli i Garisenda. Bolonja je najpoznatija po Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi, veoma cenjenom i poštovanom danas. Kao stari univerzitetski grad Bolonja je i dalje meta mnogih studenata zbog njene tradicije i kulturnog bogatstva. Bolonja je većim dijelom na ravničarskom terenu, ali se manji, južni dio oslanja na krajnje sjeverne dijelove Apenina. Bolonja se prostire na visini od 54m do 300m iznad nivoa mora.

Firenca – najbogatija umjetnička riznica Italije, posle Rima. Prato, naselje udaljeno 28 km od Firence u regionu Toskana. Transfer vozom, do stanice Santa Maria Novela u Firenci koja se nalazi u centru grada. Osnovana kao rimsko naselje na rijeci Arno, Firenca je od 12. vijeka samostalna gradska republika, a zatim i vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umjetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije.

CIJENA ARANŽMANA  First minute do 15.11.2019. – 375 KM
TERMINI28.12.-02.01.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)
3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu Valmarina 3* u okolini Firence ili sličan
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.
Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 10 KM
Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)
Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

Siena je jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova čije je istorijsko jezgro uvršteno na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Najpoznatiji prizor kojeg ćete često vidjeti na razglednicama Siene je Piazza del Campo, glavni gradski trg u obliku školjke. Tu se nalazi i gradska vijećnica (Palazzo Pubblico) te poznati toranj Torre del Mangia (visok 88 metara, što ga čini trećim najvišim tornjem u Italiji). Piazza del Campo također je mjesto na kojem se dva puta godišnje održava tradicionalna konjska trka– Palio.

Piza – Smještena na zapadnoj obali Italije, nalazi se na samo 20 minuta vožnje o Ligurskog mora i dobro je povezana sa Firencom, Livornom i La Specijom. Sa samo 91.000 stanovnika, Piza spada u manje gradove Toskane, ali je u istorijskom smislu, možda i najznačajniji grad u ovoj regiji.

Ostala novogodišnja putovanja možete pogledati na ovom linku.

Kako hotel izgleda možete pogledati ovdje.

1. dan – 28.12.2019. (SUBOTA) BiH – ZAGREB – BOLOGNA

Polazak iz Sarajeva u večernjim satima. Vožnja modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Zagreb-Ljubljana. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. dan – 29.12.2019. (NEDJELJA) BOLOGNA – MONTECATINI

Dolazak u Bolognu. GRATIS kratka posjeta gradskom centru: Piazza Maggiore i Piazza del Nettuno, crkve San Petronio, San Domenico, kosi tornjevi Asinelli i Garisenda zvonik Santo Stefano… Nastavak putovanja do Montecatinija. Po dolasku u popodnevnim satima, prijava i smještaj grupe u hotel. Noćenje.

3. dan – 30.12.2019. (PONEDJELJAK) – FIRENCA

Doručak. Fakultativno: cjelodnevni izlet u Firencu, jedno od najvećih svjetskih umjetničkih središta. Po dolasku, razgledavanje središta grada (dio Unescove svjetske baštine) pješice u pratnji mjesnog vodiča (u trajanju oko tri sata): gotička crkva sv. Križa, Piazza del Duomo, Via dei Calzaiuoli, Piazze della Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia del Lanzi, galerija Uffizi, koja čuva najveću zbirku talijanskih renesansnih slika, Ponte Vecchio, srednjovjekovni most preko rijeke Arno i najstariji sačuvani most u gradu, uzduž kojeg se nalaze, zlatarnice i suvenirnice)…Povratak u hotel. Noćenje

4. dan – 31.11.2019. (UTORAK) – SIENA

Doručak. Fakultativno: Obilazak i razgledanje Siene:  Piazza del  Campo – jedan  od najljepših trgova Europe, Pallazo publico – gradska vijećnica, Duomo. Povratak u hotel.

Pripreme za doček Nove godine. Odlazak do Firenze. Slobodno vrijeme u centru Firenze. Doček Nove godine na jednom od trgova Firenze! SRETNA NOVA GODINA!  Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan – 01.01.2020. (SRIJEDA) – Pisa – PALMANOVA – BIH

Nakon doručka napuštanje hotela. Fakultativno: posjeta Pisi, nekadašnje pomorske i trgovačke velesile. Po dolasku razgledanje Campo dei Miracoli, trga na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti Pise: Kosi toranj (doplata za ulaznicu na licu mjesta); katedrala Uzašašća Blažene Djevice Marije i krstionica sv. Ivana te groblje Camposanto s velikim mramornim arkadama. Nakon posjete Pisi, nastavak vožnje prema hotelu po grupu koja nije išla na izlet. Polazak za BiH. Posjeta šoping centru Palmanova.

6. dan – 02.01.2020. (ČETVRTAK) – BIH

Dolazak u BIH je u podnevnim satima narednog dana.

Cijena:425 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM425 = KM425

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija