Nova Godina – San Marino, Rimini i Venecija

Šifra putovanja: 000094
30.12. – 02.01.2020.
  • Rimini
  • Annaberg-Buchholz Weihnachtsmarkt – Annaberg-Buchholz christmas market 15
  • San Marino
  • Rimini 4
  • Rimini 3

NAPOMENA: Za ovo putovanje, kao i za sva ostala putovanja na našem sajtu, postoji mogućnost plaćanja na rate.

Novogodišnje putovanje u srednju i sjevernu Italiju  će vam svojim bajkovitim krajolicima i kulturnom baštinom uljepšati posljednje sate stare i početak nove godine. 

U Riminiju vas čeka pogled na Ligursko more, poznate renesansne freske, najstariji rimski slavoluk na svijetu, ali i doček nove godine na drugačiji način, jer Rimini ove godine sprema jako bogat doček. Prošle godine su imali čak 150 koncerata od decembra do polovine januara ove godine i zbog tih dešavanja su dobili epitet najživljeg grada u Italiji.

U San Marinu je sve zanimljivo i neočekivano – od njegove veličine, pa do svakodnevnog života – vidjećete kako građani San Marina žive na 62 km2.

Na povratku ćemo putovanje zaokružiti posjetom Veneciji, “Kraljici Jadrana”, uz razgledanje njene slikovite unutrašnjosti.

Tri neobične destinacije, objedinjene u jedno putovanje je svakako nešto što ćete poželjeti da vidite barem jednom u svom životu. 

CIJENA ARANŽMANA 268 KM
TERMINI30.12. – 02.01.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom po programu
2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Riminiju
Usluge stručnog vodiča
Organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Brodska karta za Veneciju (20 EUR po osobi)
Boravišna taksa, (plaća se na recepciji hotela 2,oo EUR po noći po osobi)
Lični troškovi
putno zdravstveno osiguranje (7,00 KM)

Ostala novogodišnja putovanja možete pogledati na ovom linku.

1

1. dan (30.12.2019 – Ponedjeljak)

Polazak iz Bijeljine, Brčkog, Modriče i Doboja u večernjim satima.

Putovanje kroz Hrvarsku, Sloveniju i Italiju. Ugodna noćna vožnja uz povremene pauze po potrebi.

2

2. dan (31.12.2020. – Utorak)

U prijepodnevnim satima dolazak u San Marino. Grad – država brojnih ljepota, koja uprkos svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Evropi, nakon Vatikana i Monaka. Središte grada štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. 

Razgledanje grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi. Slobodno vrijeme  za šetnju, kupovinu parfema, suvenira i uživanje u bajkovitom ambijentu San Marina. Po završenoj posjeti, odlazak u Rimini i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor do večernjih sati, kada se možete pridružiti brojnim turistima iz svih dijelova svijeta u dočeku Nove godine na trgu u Riminiju.

3

3. dan (01.12.2020. – Srijeda)

Doručak. Slobodno veijeme do 13:00h, kada je predviđen odlazak na razgledanje grada sa vodičem i upoznavanje najznačajnijih gradskih znamenitosti: hram Malatesta, koji je sagrađen u 14. vijeku i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27. godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechie s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4

4. dan (02.12.2020. – Četvrtak)

Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 h i polazak ka Veneciji. Odlazak u luku Punta Sabioni. Vožnja brodom do venecijanskog pristaništa. (brodska karta se plaćavodiču na licu mjesta). Obilazak grada sa vodičem: most Uzdaha, crkva Santa Maria della Salute, Trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka, toranj Kampanile, most Rialto… Nakon obilaska slobodno vrijeme. Oko 16:00h  povratak brodom u luku Punta Sabioni i polazak ka BiH. Putnici koji ne žele izlet u Veneciju, imaju slobodno vrijeme u Lido di Jesolu, do povratka  ostatka  grupe iz Venecije. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

Cijena:268 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM268 = KM268

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija