Nova Godina – Rim

Šifra putovanja: 0000123
6 DANA / 3 NOĆENJA
 • St. Peter’s cathedral in Rome
 • Rome-First-Person-View-iStock_000048238760_Large-2
 • Annaberg-Buchholz Weihnachtsmarkt – Annaberg-Buchholz christmas market 15
 • Rimini 4
 • Rimini 3
 • rim3
 • rim2
 • rim1
 • rim4
 • rimprvimaj
 • rim-nova-godina-bus-dinamik-turs-2018
 • rim-italija-dinamik-turs-bosna
 • rim-fontana-di-trevi-dinamik-turs-turisticka-agencija-brcko

Rim – vječni grad. Glavni je grad Italije i ima oko 2.6 miliona stanovnika. Nalazi se u središnjoj regiji Lacio, na ušću rijeka Tibar i Aniene. Unutar grada nalazi se Vatikan, koji je suverena država. Veliki dijelovi grada su pod zaštitom UNESCO-a. Iako se gradsko jezgro nalazi na 24 kilometra od Tirenskog mora, područje grada se proteže do same obale.

Skoro da ne postoji škola u kojoj se Rim ne izučava, zbog velikog uticaja na cijelo čovječanstvo. Rim je centar antičke kulture, od koje su ostali mnogobrojni spomenici, a jedan od najvećih je Koloseum koji se ubraja u jedno od sedam svjetskih čuda.

U centru grada nalazi se Forum Romanum, koji je centar rimskog carstva. Čitav grad izgleda kao putovanje u prošlost. Arhitektura, ambijent, spomenici, građevine… Sve apsolutno izgleda nerealno.

Rim je imao sreću zbog svog položaja, da ga obilaze mnogi osvajači i uspjeli su sačuvati veliki broj kulturno-istorijskih spomenika.

 

CIJENA ARANŽMANA First minute – 395 KM do 15.11.2019.
TERMINI28.12. – 02.01.2020
ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)
3 noćenja sa doručkom u HOTELU HOLIDAY INN AURELIA 3* ili sl. u široj gradskoj zoni.
Usluge stručnog vodiča
Organizacija fakultativnih izleta
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje
Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 14 KM
Lični troškovi
Gradska taksa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 4 do 6 EUR-a po osobi po danu)

U Rimu ima čak 900 sakralnih objekata, od kojih su najpoznatije crkve San Paolo Fuori le Mura i Santa Maria Maggiore. Jedna od najljepših fontana u svijetu, fontana di Trevi koju dnevno posjeti nekoliko hiljada posjetilaca takođe je u Rimu.

Ostala novogodišnja putovanja možete pogledati na ovom linku.

Kako izgleda hotel, možete pogledati na ovom linku.

1. DAN (28.12.2019. – SUBOTA) Sarajevo, Zenica, Doboj.

Polazak sa dogovorenog mjesta u predvečernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. DAN (29.12.2019. – NEDJELJA) RIM

Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta –  Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajući šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.

3. DAN (30.12.2019. – PONEDJELJAK) RIM – VATIKAN

Doručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon kao i boemska atmosfera Trga Navona sa fontanom Četiri Rijeke. Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti.. Noćenje.

4. DAN (31.12.2019. – UTORAK) RIM – TIVOLI

Doručak. Izaberite slobodno vrijeme u Rimu ili prijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zaštitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Nakon povratka u Rim, popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti, a veče za pripremu i veličanstven doček Nove godine na rimskim trgovima i ulicama gdje se kreira nevjerovatna atmosfera do kasno u noć. Noćenje.

5. DAN (01.01.2020. – SRIJEDA) RIM

Doručak. Nakon doručka slijedi napuštanje hotela i slobodno vrijeme za završni doživljaj grada i posjetu boemskom kvartu Trastevere. U  predvečernjim satima izaberite tipičnu rimsku večeru u autentičnim restoranima. U večernjim satima slijedi putovanje kroz Italiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku.

6. DAN (02.01.2020. – ČETVRTAK) Hrvatska, BiH

Nastavak vožnje prema BiH. Usputna zadržavanja radi odmora grupe. Dolazak na odredište u predvečernjim satima.

Cijena:445 KM 395 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM395 = KM395

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija