Nova Godina – Krakov

Šifra putovanja: 000011234
6 DANA / 3 NOĆENJA
  • Krakov 4 nova godina
  • Krakov 7 Nova Godina
  • Krakov 5 Nova godina
  • Krakov 6 Nova Godina
  • krakov 1
  • Krakov 2
  • Krakov 3 nova godina

Krakov je stara poljska prijestolnica, koju bi slobodno mogli nazvati „grad muzej“. Stari grad Krakow je uvršten u listu svjetske kulturne baštine UNESCO. Ta srednjevekovna harizma koju poseduje bivša prestonica i jedan od najstarijih gradova Poljske je upravo ono što privlači najveći broj turista.  Svake godine ovaj grad posjeti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta.

Uprkos zabludi da je Krakov „gradić“ simpatičnog starinskog izgleda, to nije istina. Posle Varšave, Krakov je najveći grad u Poljskoj, smešten na obalama reke Visle. Ipak, Krakov ostavlja utisak zaboravljenog gradića iz prošlosti. Srednjevekovni izgled, zamak, grad legende nad zmajevim gnezdom, ljubavne legende, kočije… priznaćete da zvuči bajkovito.

Doživite nesvakidašnje iskustvo dočeka Nove godine na krakovskim trgovima ili u brojnim klubovima.

CIJENA ARANŽMANA  First minute do 15.11.2019. – 395,00 KM
TERMINI28.12.-02.01.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)
3 noćenja sa doručkom u Krakovu, u hotelu CORNER 3* ili slican
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Poljskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.
Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 12KM
Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

Ostala novogodišnja putovanja možete pogledati na ovom linku.

Kako hotel izgleda možete pogledati ovdje.

1. DAN – (SUBOTA – 28.12.2019.) – SARAJEVO, ZENICA, DOBOJ…

Polazak u popodnevnim satima iz Sarajeva. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakowu.

2. DAN – (NEDELJA – 29.12.2019.) – KRAKOW

Dolazak u Krakow u prijepodnevnim satima. Po dolasku slijedi fakultativni obilazak grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvjetna vrata, Jevrejska cetvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV vijeka… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN – (PONEDELJAK – 30.12.2019.) – KRAKOW – RUDNIK SOLI

Doručak. Slobodno vrijeme ili  mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli “Velička”, koji se takođe nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Spuštanje liftom na dubinu od 100 m i obilazak predivnog podzemnog jezera, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. Nakon obilaska povratak u Krakow. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje

4. DAN – (UTORAK – 31.12.2019.) – KRAKOW – AUŠVIC

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog  obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II svjetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film  “Šindlerova lista”. U poslijepodnevnim satima povratak u Krakow. Zajednički doček Nove godine u nekoj od diskoteka (fakultativno) ili na trgu. SRETNA NOVA 2020. GODINA !!! Zabava do ranih jutarnjih sati. Noćenje.

5. DAN – (SRIJEDA – 01.01.2020.) – KRAKOW 

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti u centru gradu. U večernjim satima polazak za Sarajevo. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku.

6. DAN – (ČETVRTAK – 02.01.2020.) -SARAJEVO

…sa dolaskom u mjesto polaska u večernjim satima u zavisnosti od zadržavanja na granici.

Cijena:445 KM 395 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM395 = KM395

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija