Nova Godina – Istanbul – Bus

Šifra putovanja: 000125
6 DANA - 3 NOĆENJA
 • safe_image (2)
 • safe_image (4)
 • safe_image (5)
 • safe_image (6)
 • safe_image (7)
 • safe_image (8)
 • safe_image (9)
 • safe_image (10)
 • safe_image (11)
 • safe_image
 • safe_image (1)

Jedna od najpopularnijih destinacija među građanima BiH, jeste Istanbul.

Istanbul, nije glavni grad Turske, ali je najveći i predstavlja njen kulturni, istorijskih i ekonomski centar. Sa blizu 15 miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije i pravi arhitektonski biseri se nalaze u njegovom starom, istorijskom dijelu. Većina tih zdanja se nalaze na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Posljednjih godina Istanbul je grad sa najvećim ekonomskim rastom na svijetu.

Istanbul je granica istoka i zapada, Evropa i Azije. Uticaj grčke, rimske, vizantijske i osmanlijske kulture su ga uobličile. Kroz istoriju je mijenjao imena kao što su: : Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul.

Sam grad će vas oduševiti, jer je spoj modernog i tradicionalnog. U jednoj ulici ćete imati osjećaj kao da ste u bilo kojoj svjetskoj metropoli, a u drugoj ulici ćete se vratiti nekoliko vijekova unazad kroz vrijeme.

Za vrijeme novogodišnje noći preporučujemo vam da pogledate jedan od najspektakularnijih vatrometa na u svijetu na bosforskom mostu. Ulične žurke su takođe prisutne i ima ih svuda po gradu.

CIJENA ARANŽMANAFirst minute do 11.15.2019. 325 KM
TERMIN28.12. – 02.01.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama prema programuSmještaj u hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom u Hotelu IBIS  3* u trokrevetnim I dvokrevetnim sobama
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke)Putničko zdravstveno osiguranje 12 KM
Doplata za 1/1 sobu 120 KMDoplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

Ostala novogodišnja putovanja možete pogledati na ovom linku.

Kako izgleda hotel, možete pogledati na ovom linku.

 

1. DAN (28.12.2019. SUBOTA) – SARAJEVO, ZENICA, DOBOJ, TUZLA

Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja. Polazak u jutarnjim satima. Putovanje preko Hrvatske, Srbije. Noćna vožnja.

2. DAN (29.12.2019. NEDJELJA) – ISTANBUL

Vožnja kroz Bugarsku i Tursku. Dobro došli u Istanbul. Dragulj na Bosforu. Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Kraće razgledanje grada. Smještaj u hotel od 15.00h. Večernji izlazak. Noćenje.

3. DAN (30.12.2019. PONEDJELJAK) – ISTANBUL

Doručak. Ovaj grad sa svojim džamijama i dvorcima, orijentalnim bazarima, modernim hotelima i šoping centrima pruža razne mogućnosti za zabavu i odmor. Fakultativno: Obilazak dvorca DOLMABAHČE. U ovom dvorcu imati ćete priliku vidjeti prestižnu rezidenciju posljednjeg osmanskog Sultana, te rezidenciju Kemala Mustafe Ataturka. Na ovom mjestu se čuvaju sve dragocjenosti nekadašnjih Turskih velikana.

Fakultativni odlazak na vidikovac Čamlidža odakle ćete vidjeti prelijepu panoramu Istanbula, te dva bisera Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Zajednički odlazak do Galata tornja, obilazak Genovske četvrti, predivna panorama Zlatnog roga. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (31.12.2019. UTORAK) – ISTANBUL

Doručak. Fakultativno razgledanje grada sa kulturno – historijskim spomenicima (Sulejmanija džamija, Obelisk Čembrlitaš, Kapali čaršija, Aya Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Topkapi, Kapali čaršija… ). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima fakultativni odlazak u jedan od najpoznatijih klubova/restorana na doček nove godine. Noćenje.

5. DAN (01.01.2020. SRIJEDA) – ISTANBUL

Doručak. Odlazak na krstarenje Bosforom. Imati ćete priliku uživati u prelijepoj panorami Istanbula. Panorama sa Bosfora (Dvorac Dolmabahče, Dvorac Bejler-Belli, Ortokoy džamija, most Bosfor, Sahat kula i još mnogo toga). Slobodno poslijepodne za individualan program. U večernjim satima polazak prema BiH. Noćna vožnja kroz Tursku i Bugarsku.

6. DAN (02.01.2020. CETVRTAK) –SARAJEVO

… Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

Cijena:365 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM365 = KM365

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija