Nova Godina – Dubai – Avio

Šifra putovanja: 0000129
8 DANA / 7 NOĆENJA
  • Dubai Nova Godina 7
  • Dubai nova godina 1
  • Dubai Nova Godina
  • Dubai Nova Godina (2)
  • dubai nova godina 3
  • Dubai Nova Godina 5

Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost.

Kombinacija najkvalitetnijih hotela, bijelih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskim projekata i orijentane atmosfere pretvoriće svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posjetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svjetlucajuće palate, fantastičan podvodni svijet – jednom riječju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svjetskog putnika.

CIJENA ARANŽMANA First minute – 2399 KM do 15.11.2019.
TERMIN28.12. – 04.01.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
Aerodromske takse
Transfer modernim turističkim autobusima na relaciji DUBAI INTETRNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL-DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT
Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO sa FLY DUBAI ARILINES (prtljag do 20kg po osobi)
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
7 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u dijelu grada Tecom ili Al Barsha
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Troškove viziranja pasoša – 180,00KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci od dana povratka).
Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje.
Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta)
Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 16 KM

Ostala novogodišnja putovanja možete pogledati na ovom linku.

1. DAN – SARAJEVO

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu tri sata prije leta na liniji FZ762, u 17:25 sati. Slijetanje u Dubai u 02:00 sati (sva vremena su lokalna), te nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Noćenje

2. – 7. DAN – Dubai

Tokom vašeg boravka u Dubai-u imaćete priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom):

Burj Khalifa – najveća građevina na svijetu, neboder koji je s antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nhjana preimneovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 katova, sadrži oko 1.000 stanova, urede na 40-ak katova, Armanijev hotel i promatračnicu na 124. katu

Burj Al Arab – već godinama simbol Dubaiske raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvijezdica na svijetu, smješten je na umjetnom otoku uz plažu Jumeirah, otok je s kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsijeća na jedro

Muzej Dubai – građen početkom 19. stoljeća smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejem, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja prezentira povijest Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu povijesnim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu

Palm Jumeirah – trenutno najveći umjetni otok na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mali otočići koji cijeloj građevini daju oblik kruga

Abu Dhabi glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu.

Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama.

Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenome Ski Dubai.

Krstarenje brodom (Dhow Cruise) po zaljevu Dubaija s uključenom večerom.

Ski Dubai – čudesno zimsko skijalište na zatvorenome usred pustinje gdje se u ljetnim mjesecima može skijati i na vanjskoj temperatuti od 42 stupnja celzijusa, nalazi se unutar trgovačkog centra Mall of the Emirates, sadrži 5 staza različite veličine i težine s ukupnih 22.500 metara, snijeg i svjetlost su umjetni, a borovi lažni.

The World – arhipelag od 300-ak malih umjetnih otočića koji su građeni u obliku Zemlje, svaki otočić predstavlja jednu državu, a njihov raspored podsjeća na oblik planeta Zemlje, arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i svi otočići su na prodaju, cijeli projekt još nije gotov, ali je u završnoj fazi.

8. DAN – DUBAI – SARAJEVO

Rani transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za SARAJEVO u 12:55 sati na liniji FZ761. Slijetanje u Sarajevo u 16:15 sati po lokalnom vremenu, uz predivno iskustvo, nadamo se.

Cijena:2,599 KM 2,399 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM2399 = KM2399

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija