Nova Godina – Azurna obala

Šifra putovanja: 0000047
6 DANA - 3 NOĆENJA
  • Gettycourssaleyamaremagnum-57da70365f9b586516488906
  • monako
  • monte karlo
  • Nice-France-Study-Abroad-Programs
  • Principality-of-Monaco-Monaco
  • san remo
  • Kan Nica Monako

Nica – Kan – Monako – Monte Karlo – Antib

Azurna obala ili Francuska rivijera, uvijek spominjana po svojoj ljepoti i nadaleko poznata po glamuroznosti, pruža se na preko 100 kilometara i obuhvata mjesta kao što su Monte Karlo, Nica, Kan, Sen Trope, San Remo i Saint Tropez.

Azurna obala je turistima jedan od omiljenih dijelova Francuske. Privlače ih plavo more, zelena unutrašnjost i slikoviti gradići ili užurbani gradovi, poput Nice i Kana.

Iako danas ne ostavlja takav utisak, Francuska je rivijera još krajem 18. vijeka bila uglavnom ruralno područje, u kojem su se ljudi bavili poljoprivredom i ribarstvom. Međutim, uskoro su je otkrili dobrostojeći Britanci i već je 50-ak godina kasnije Azurna obala postala poznata na evropskom nivou.

 

CIJENA ARANŽMANAFirst minute do 15.11.2019. – 435 KM
TERMIN28.12.-02.01.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u Kanu/Nici, u hotelu 3* u sobama po izboru
Razgledanja i posjete gradovima po programuUsluge vodiča i pratioca grupe
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.Ulaznice u muzeje
Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 12KM

Ostala novogodišnja putovanja možete pogledati na ovom linku.

1. DAN (28.12.2019. – Subota) – Sarajevo, Zenica, Doboj…

Polazak u večernjim satima iz Sarajeva sa parkinga ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja luksuznim autobusima preko Hrvatske,  Slovenije i Italije prema Francuskoj, sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe…

2. DAN (29.12.2019. –Nedjelja) – Kan/Nica 

Poslijepodne dolazak u Kan/Nica, grad filmskog festivala, luksuznih hotela i prelijepih pješčanih plaža. Po dolasku, smještanje u hotel i vrijeme predviđeno za odmor. Check-in u hotel moguć od 15.00h. U večernjim satima šetnja obalom Kana/Nice. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (30.12.2019. – Ponedjeljak) – Kan, Kneževina Monako, Monte Carlo

Doručak.  Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u Kanu uz veliki broj turista i poznatih ličnosti iz čitavog svijeta. U večernjim satima, fakultativni odlazak u jednu od najbogatijih država na svijetu i pravi biser sredozemlja – Kneževinu Monako, sa reprizom Nove godine u luksuznom Monte Karlu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (31.12.2019. – Utorak) – Antib, Nica

Doručak. Nakon doručka, mogućnost fakultativnog odlaska u Antib i fabriku parfema u Grasu. Antib je jedno od najšarmantnijih mjesta na Azurnoj obali. Grad opasan zidinama, krije veliki broj prelijepih trgova, ali i sjajnih muzeja od kojih je svakako najinteresantniji čuveni Pikasov muzej. Izlet nastavljamo odlaskom do obližnjeg Grasa gdje ćemo imati priliku da obiđemo  jednu od najpoznatijih fabrika parfema.

Nakon povratka u hotel i odmora, u večernjim satima polazak ka Nici, gdje ćemo svi zajedno  dočekati Novu godinu na prelijepom trgu Masena i svjetski poznatom Engleskom šetalištu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (01.01.2020. – Srijeda) – Francuska, Italija, Slovenija…

Doručak. Check-out iz hotela i polazak prema BiH…

6. DAN (02.01.2019. – Četvrtak) – BiH, Sarajevo

Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima…

Cijena:465 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM465 = KM465

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija