Nova Godina – Milano

Šifra putovanja: 0000102
6 DANA / 3 NOĆENJA
  • milano182
  • milano18
  • 91572683 – milan city in summer
  • milan
  • milano torino putovanje dinamik turs (7)
  • milano torino putovanje dinamik turs (6)
  • milano torino putovanje dinamik turs (3)
  • milano torino putovanje dinamik turs (2)
  • milano torino putovanje dinamik turs
  • milano torino putovanje dinamik turs (5)

Milano – drugi najveći grad Italije i prijestonica Lombardije, najveći industrijski centar Italije, privredno srce Italije, ali i jedan od napoznatijih centara mode u svijetu, grad koji svojim brojnim modnim revijama utiče na stil cijele Evrope. Ovaj fantastični grad je sačuvao svoju srednjovjekovnu dušu sa svojim svjetski poznatim građevinama – opera „Skala” i gotska katedrala „Duomo”. Uz veliko arhitektonsko i umjetničko nasljeđe za uživanje u srcu grada, dosta vremena potrošićete i na dobar shopping u kojem Vas čekaju modne marke poput Prade, Armanija, Versaćija, Dolče i Gabana ili Gučija.

Prilikom nogovodišnjeg putovanja u Milano, posjetićemo i Lugano, Lukarnom, outlet Serravale i jezero Mađore.

CIJENA ARANŽMANA  First minute do 15.112019. – 395,00 KM
TERMINI28.12.-02.01.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)
3 noćenja sa doručkom u Hotelu H2C Milanofiori 4* ili sličan u široj gradskoj zoni MILANA u dvokrevetnim sobama (1/2)! Trokrevetne sobe (1/3) na upit.
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.
Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 12KM
Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)
Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

Ostala novogodišnja putovanja možete pogledati na ovom linku.

Kako hotel izgleda možete pogledati ovdje.

1. DAN (SUBOTA) 28.12.2019. SARAJEVO – MILANO

Sastanak grupe u zakazano vrijeme ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN  (NEDJELJA) 29.12.2019. MILANO

Po dolasku, FAKULTATIVNO razgledanje Milana – grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska  Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i  Milanska skala… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti . Noćenje.

3. DAN (PONEDJELJAK) 30.12.2019. MILANO – LUGANO – COMO – MILANO  

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada.  Mogućnost fakultativnog izleta za Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do jezra Como. Como je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji …Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. Povratak u Milano u večernjim satima. NOĆENJE.

4. DAN (UTORAK) 31.12.2019. MILANO – GENOVA – OUTLET SERRAVALLE –  MILANO

Doručak. Slobodno vrijeme u Milanu ili odlazak na fakultativni izlet do Đenove. Đenova je poznata kao najveća luka Italije, posjeduje veliko i dobro očuvano staro jezgro, koje je pod zaštitom UNESCO-a.
Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svjetionik La Lanterna (najstariji svjetionik na svijetu, koji još uvijek radi), kuća Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vrijeme. Polazak prema Serravalle-u jednom od poznatijih outlet centara sa velikim izborom radnji i poznatih brendova. Slobodno vrijeme za šoping. Povratak u Milano. Zajednički odlazak u grad na doček nove 2020. godine. Noćenje.

5. DAN (SRIJEDA) 01.01.2020. MILANO – SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Milanu. U poslijepodnevnim satima polazak prema BiH. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema BiH.

6. DAN (ČETVRTAK) 02.01.2020. SARAJEVO

Očekivani dolazak u Sarajevo na mjesto polaska je u jutarnjim satima.

Cijena:415 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM415 = KM415

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija