Advent u Pragu i Češki Krumlov

Šifra putovanja: 00007
05.12. – 08.12.2019.
 • Christmas market on Prague Old Town Square
 • Republic-Square-Prague-1
 • Prague-Christmas-Markets-3
 • Bridges in Prague over the river at sunset
 • prague-2387555_1920
 • dinamik_turs_prag_proljece19 (7)
 • dinamik_turs_prag_proljece19 (6)
 • dinamik_turs_prag_proljece19 (5)
 • dinamik_turs_prag_proljece19 (4)
 • dinamik_turs_prag_proljece19 (3)
 • dinamik_turs_prag_proljece19 (2)
 • dinamik_turs_prag_proljece19 (1)
 • dinamik_turs_prag_proljece19 (0)
 • dinamik_turs_prag_proljece19 (8)

Prag je jedan od najposjećenijih gradova u Evropi. Turisti ga posjećuju tokom cijele godine, a pogotovo za vrijeme adventa. 

Prva asocijacija mnogih ljudi za Prag je pivo i provod, ali nikako ne treba zanemariti činjenicu da je to ipak kulturološki centar Češke, kao i da sam grad izgleda kao istorijski muzej zbog zanimljivih mostova, dvoraca, crkvi, kao i građevina gotičke, renesansne, romantičke i postmoderne arhitekture.

Kada god se odlučite za posjetu Praga nećete pogriješiti, a posebno će vam se svidjeti za vrijeme božićnih praznika, jer se ovaj srednjovijekovni grad može pohvaliti prelijepim božićnim sajmovima.

Stari grad je najpopularnije okupljalište i mjesto održavanja glavnog Božićnog adventa. Preporučujemo vam da probate njihove kobasice, kao i ostale specijalitete od mesa (ukoliko ste ljubitelj takve hrane). Uživajte u ukusima kobasica i ostalih mesnih specijaliteta.

Pored piva koje smo već pomenuli, obavezno probajte češku medovinu, jer je to takođe njihovo nacionalno piće.

Drugi advent se nalazi na Trgu sv. Vaclava, manji je od starogradskog sajma, ali jednakog je kvaliteta. U blizini se nalazi i Nacionalni muzej koji vam preporučujemo da posjetite. To je najstariji i najveći češki muzej čija je arhitektura impozantna.

Ukoliko ste ljubitelj manjih sajmova i ne volite gužvu, topla preporuka je da se uputite prema Republičkom trgu. Božićni ugođaj je i tamo prisutan i sve je ukrašeno u tom ruhu.

O Pragu bismo mogli pisati baš mnogo, ali taj dio ćemo ostaviit našem vodiču koji će vas upoznati sa najbitnijim znamenitostima ovog predivnog grada.

Poslije posjete Pragu svratićemo do Češkog Krumlova, gradića na jugu češke kojeg krase predivne zidine, ahritektura gradića i dvorac. Detaljnije u planu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA 258 KM
TERMINI05.12. – 08.12.2019.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom po programu
Posjeta Češkom Krumlovu
Posjete i razgledanja u pratnji vodiča,po programu
2 noćenja s doručkom u hotelu 3*** u Pragu
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Ulaznice za muzeje i objekte gdje se ulaz naplaćuje
Fakultativni izlet u Drezden 25 EUR (Minimalno 30 osoba)
Krstarenje Vltavom sa večerom 25 EUR
Putno osiguranje – 7 KM

Ukoliko želite detaljno da se informišete o Pragu i šta sve možete posjetiti i vidjeti za vrijeme adventa, možete to pogledati na ovom linku.

Ostale advente koje imamo u ponudi možete pogledati ovdje.

 

1. dan (5.12.2019 – Četvrtak)

Polazak iz Bijeljine, Brčkog, Modriče i Doboja. Putovanje kroz Hrvatsku i Mađarsku. (Noćna vožnja)

2. dan (6.12.2019. – Petak)

U prijepodnevnim časovima dolazak u Prag. Odlazak na razgledanje grada sa vodičem: Hradčani, katedrala Sv.Vita sa kapelom Sv.Venceslava i grobnicama čeških kraljeva, stara kraljevska palata, Vladislavova dvorana, bazilika Sv. Đorđa i Zlatna ulica u kojoj se nalazi Kafkina kuća. (ulazak u Zlatnu ulicu nije predviđen programom,ulaz se naplaćuje na licu mjesta ukoliko želite ići).

Prelazak preko Karlovog mosta iz XIV vijeka, obilazak stare kule na mostu i spomenika Karlu IV. Starogradski trg – sa čuvenim astronomskim satom Orloj,  Vaclavski trg sa velelepnom zgradom narodnog pozorišta i spomenik Sv. Vaclava.

U večernjim časovima odlazak u grad gradskim prevozom. Slobodno vrijeme za šetnju gradom,ili organizovani odlazak u neku od čuvenih praških pivnica. Noćenje.

3. dan (7.12.2019. – Subota)

Doručak. Slobodan dan u gradu ili fakultativni cjelodnevni izlet u Drezden. Vožnja do Drezdena (160km.),  grad na obali Labe, u blizini njemačko-češke granice, grad umjetnosti  i muzike, koji se naročito ponosi svojom operom – jenom od najpoznatijih operskih kuća u svijetu, filharmonijom (1870) i horom Krojc, osnovanim prije sedamsto godina.

Po dolasku razgledanje centra grada pješice: opera Zemper, palata Cvinger (u kojoj je smješteno pet muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, Avgustov most, dio nekadašnjih gradskih zidina.

Slobodno vrijeme za individualno razgledanje. U popodnevnim satima, povratak u Prag. Naveče, predlažemo  fakultativni izlet “Prag sa Vltave”, krstarenje brodom  uz  predivne zvuke Bedžiha Smetane i večeru na brodu (švedski sto). Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan (8.12.2019. – Nedjelja)

Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Putovanje ka Češkom Krumlovu, jednom od najromantičnijih istorijskih gradića južne Češke, smještenog iznad rijeke Vltave.

Grad je osnovan oko dvorca iz 13. vijeka i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, a istorijsko središte grada 1992.g. upisano na UNESCO-v popis svjetske baštine.

Po dolasku obilazak grada: most na plaštu, dvorca, glavnog trga s fontanom, crkva Sv. Vitusa, šetnja uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost. Slobodno vrijeme.

Oko 15:00 časova sastanak putnika na dogovorenom mjestu. Polazak ka BiH. Dolazak u Brčko oko 03:00h.

 

Cijena:258 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM258 = KM258

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija