Advent u Opatiji

Šifra putovanja: 00010
06.12. - 07.12.2019.
  • Opatija advent 11
  • Opatija advent 10
  • Opatija advent 9
  • Opatija advent 1
  • Opatija advent 2
  • Opatija advent 3
  • Opatija advent 4
  • Opatija advent 7
  • Opatija advent 8

Opatijska rivijera zimi je toliko lijepa da joj stvarno niko ne može odoljeti. Iako je Opatija naizgled mali gradić, za vrijeme praznika ima mnogo toga šta da ponudi. Praznična atmosfera vlada čitavim gradom. Ono što Opatiju izdvaja od ostalih primorskih gradova, jesu parkovi i zelene površine kojih ima na pretek.

Božićni ugođaj, blaga zimska klima i blizina mora pravi su recept za malo drugačiji advent nego što ste inače navikli.

Organizatori su se pobrinuli da isprate želje svih posjetilaca, tako da mlađa populacija ima priliku da se druži sa Djedom mrazom i viljenjacima uz prigodan program za djecu, dok nešto stariji mogu uživati u muzičkom programu rock, blues i jazz izvođača uz kuvano vino i ostale zimske poslastice.

Gradske ulice su takođe takođe okićene novogodišnjim ukrasima i lampicama, tako da ćete moći uživati u potpunoj zimskoj idili.

CIJENA ARANŽMANA 69 KM
TERMINI06.12. – 07.12.2019.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom po programu
Organizacija putovanja
Posjete i razgledanja u pratnji vodiča,po programu
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Ulaznice za muzeje i objekte gdje se ulaz naplaćuje
Lični troškovi
Putno osiguranje – 2.5 KM

Ukoliko želite detaljno da se informišete o Opatiji i šta sve možete posjetiti i vidjeti za vrijeme adventa, možete to pogledati na ovom linku (visit Opatija).

Ostale advente koje imamo u ponudi možete pogledati ovdje.

Dobro je znati: Opatija se nalazi na samo 5-5 i po sati vožnje od Brčkog. Bez obzira što je na moru, obucite zimsku jaknu i nešto toplije zbog vjetra koji je moguć.

 

1. dan (6.12.2019 – Petak)

Polazak iz Bijeljine, Brčkog, Modriče i Doboja… Putovanje ka Opatiji.

Noćna vožnja, sa usputnim pauzama po potrebi.

2. dan (7.12.2019. – Subota)

Po dolasku u Opatiju slijedi kratka panoramska šetnja sa vodičem, te ostatak dana slobodno vrijeme za samostalno uživanje u mnogobrojnim zanimljivostima prema programu festivala i adventskoj idili. Čokoladna čarolija, Opatijski paradoks – čokolada  i vino, Škola spravljanja poslastica, Kavana Imperijal, Promotivna prodaja čokoladne torte, Čokoladne priče, radionica slikanja s čokoladom i izložba radova, Choco show izrada i degustacija čokoladnih delicija. Druženje s Mozartom uz čokoladnu fontanu.

Ugođaj će upotpuniti ukrašene ulice i trgovi, koje u ovo doba godine daju već ionako šarmantnoj Opatiji, s njezinim vilama iz habsburškog doba, još romantičniju i ugodniju atmosferu. Dočekaće vas i topli mirisi vrućeg čaja, svježe pripremljene kafe i kuvanog vina kojima odišu opatijski kafići uređeni u bečkom stilu.

U večernjim satima, okupljanje putnika i polazak ka BiH.

Dolazak u kasnim noćnim satima.

Cijena:69 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM69 = KM69

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija