Advent u Gracu

Šifra putovanja: 00006
29.11. - 30.11. i 13.12. - 14.12.2019.
  • Grac advent 1
  • grac advent
  • grac-soping-putovanje-jednodnevni-izlet-brcko-bijeljina-modrica-samac (5)
  • grac-soping-putovanje-jednodnevni-izlet-brcko-bijeljina-modrica-samac (3)
  • grac-soping-putovanje-jednodnevni-izlet-brcko-bijeljina-modrica-samac (2)
  • grac-soping-putovanje-jednodnevni-izlet-brcko-bijeljina-modrica-samac
  • grac-soping-putovanje-jednodnevni-izlet-brcko-bijeljina-modrica-samac (4)
  • graz-velika-zimska-rasprodaja

Grac je glavni grad Štajerske oblasti i drugi po veličini grad u Austriji.  Najpoznatije građevine u Gracu su: Uhrturm (toranj sa satom) na brdu Schlossberg, Carska katerala, Kunsthaus i Rathaus.

Jedan je od od najljepših gradova Austrije u kome je izuzetno dobro sačuvano staro gradsko jezgro koje se gradilo gotovo hiljadu godina unazad.

Seiersberg shopping centar se prostire na oko 85000 kvadratnih metara i u njemu se nalazi preko 200 prodavnica, butika, restorana brze hrane i sl. To je najveći shopping centar u regionu koji posjećuju kupci ne samo iz Austrije nego i iz čitave Evrope.

Obzirom da znamo da većina putnika ide baš zbog šopinga u Grac, naš vam je savjet da posjetite Siiersberg oficijalnu stranicu na ovom linku. Tu možete vidjeti koje radnje imaju, informisati se o popustima, kao i o mnogim drugim stvarima bitnim za šopingholičare.

Najbolje da napravite plan, jer je šoping centar jako veliki i rijetko ko može obići svih 200 prodavnica za jedan dan. Popusti u ovo doba godine su nerealno dobri i vjerujemo da će vam organizacija vremena biti najveći prijatelj pri kupovini.

Zapratite i Facebook stranicu ovog šoping centra, jer često objavljuju akcije koje bi vam mogle biti zanimljive.

CIJENA ARANŽMANA 60 KM
TERMINI29.11. – 30.11.2019.

13.12. – 14.12.2019.

ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom po programu
Posjete i razgledanja u pratnji vodiča,po programu
Organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Ulaznice za muzeje i objekte gdje se ulaz naplaćuje
Putno osiguranje – 2.50 KM

Ukoliko želite detaljno da se informišete o Gracu i šta sve možete posjetiti i vidjeti za vrijeme adventa, možete to pogledati na ovom linku.

Ostale advente koje imamo u ponudi možete pogledati ovdje.

Grac je toliko popularna destinacija među našom, uglavnom ženskom klijentelom da smo vam omogućili dva termina.

1

1. DAN (29.11.2019. ili 13.12.2019 – Petak)

Polasci iz: Bijeljine u 22:30 h, Brčkog 23:30 h, Šamca u 00:30 h.  Za Doboj i Modirču ćemo objaviti naknadno vrijeme i mjesto polaska. (Neophodno je minimum 7 putnika da bi se realizovao polazak iz navedenog mjesta)

Putovanje kroz Hrvatsku i Sloveniju. Usputne pauze po potrebi grupe.

2

2. dan (30.11.2019. ili 14.12.2019. – Subota)

Dolazak u šoping centar Seiersberg u jutarnjim časovima. Slobodno vrijeme za šoping do 14:00h kada je predviđeno okupljnje putnika i odlzak u grad.

Putnici koji žele mogu ostati u šoping centru do 19:00h, kada je predviđen polazak kući.

Dugi dio grupe koji odlazi sa vodičem ići će na pješačko razgledanje grada gdje ćete vidjeti: zgradu Opere, fontanu posvećenu štajerskom princu, koja predstavlja četiri rijeke Muru, Dravu, Ens i San, zatim staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesca, Landhaus – renesansna palata pokrajinskog parlamenta, trg Hauptplatz sa Gradskom vijećnicom, zgrada Lueg, Strehly poslastičarnica otvorena davne 1596. godine, Rimokatolička crkva, mauzolej Ferdinanda II.

Jedno od najposećenijih spomenika je staro gradsko utvrđenje koje se nalazi na brdu Schlossberg, koje predstavlja zaštitni znak grada. Odlazak do rijeke Mure, do “Ostrva na Muri” napravljenog povodom proglašenja Graca za prestonicu evropske kulture 2003. godine, a zatim do Kunsthausa – Muzeja moderne umjetnosti u obliku srca, a nalazi se na obali Mure.

Po završenom razgledanju, slobodno vrijeme u gradu ,za posjete božićnim marketima, gdje možete probati pikantne štajerske kobasice i uživati u kuvanom vinu ili punču.

Oko 18:00h, okupljanje putnika na dogovorenom mjestu i polazak kući. Dolazak u BiH u kasnim noćnim  satima.

Cijena:60 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM60 = KM60

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija