Trst

Šifra putovanja: 845156
1 dan
Kategorija
  • trst
  • safe_image (1)
  • safe_image (2)
  • safe_image (3)
  • safe_image
  • trst 1
  • safe_image (4)

Trst se nalazi na Tršćanskom zalivu na sjevernom dijelu Jadranskog mora. To je izrazito pogranični grad koji je državnom granicom posve odijeljen od gradske okolice i zaleđa koje pripada Sloveniji, a s Italijom je povezan samo uskim pojasom kopna. Klima je sredozemna.

Veliko je prometno značenje grada, posebno gradske luke. Autoputevi grad vežu s ostatkom Italije i Slovenijom, ali nedostaje poveznica autoputem s Hrvatskom (planirani smjer Trst-Rijeka). Trst je najveća luka na Jadranskom moru i glavna luka za kontinentski zatvorenu Austriju. Na sjevernom Jadranu postoji konkurencija triju velikih luka (Trsta, Kopra i Rijeke). Postoje planovi o udruživanju luka Trsta i Kopra koje su vrlo blizu i stvaranja velike sjevernojadranske luke.

CIJENA ARANŽMANA 74 KM
TERMIN 9.12.2017.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom Posjete i razgledanja po programu
Usluge vodiča na nasem jeziku Organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Putničko osiguranje (2 KM)
Ulaznice u kulturno istorijske objekte

 

1

Dan 1: (09.12.2017. – subota)

Polazak iz Brčkog  u 02:00h. Vožnja kroz Hrvtsku i Sloveniju, ka Trstu, sa usputnim pauzama po potrebi.

Dolazak u šoping centar Tiare oko 10:00h. Pored salona namještaja IKEA, tu  je i novi shopping centar TIARE SHOPPING – Mega Mall od 175 trgovina. Trgovine u Tiare shopping centru: Saturn, OVS Industry, Toys centar, Conbipel, Cisalfa, H & M, cipele i obuća, Roadhouse Grill, Ipercoop (www.tiareshopping.com). Slobodno vrijeme za šoping. Oko 15:00h polazak ka Trstu. Slobodno vrijeme za razgledanje grda: najveći tršćanski trg Unita d’Italia, Guvernerova palata, Teatro Verdi.... Slobodno vrijeme za obilazak trgovina i uživanje na jednom od najpoznatijih božićnih sajmova u cijeloj Italiji.

Polazak iz Trsta prema BiH u 18:00h. Dolazak u kasnim noćnim časovima.

Cijena:74 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM74 = KM74

Ili