Milano i jezera Švajcarske

Šifra putovanja: 020502018
6 dana - 3 noćenja
 • homepage-lugano-turismo-00_crop01
 • milano torino putovanje dinamik turs
 • Milan-Cathedral-Duomo-di-Milano-one-of-the-largest-churches-in-the-world
 • milano torino putovanje dinamik turs (7)
 • milano torino putovanje dinamik turs (2)
 • milano torino putovanje dinamik turs (3)
 • milano torino putovanje dinamik turs (6)
 • lake-como-for-your-marriage
 • Lake-Como-view-2
 • homepage-lugano-turismo-00_crop01
 • rsz_lake_como_shutterstock_166157990_lg

Milano – drugi najveći grad Italije i prijestonica Lombardije, najveći industrijski centar Italije, privredno srce Italije, ali i jedan od napoznatijih centara mode u svijetu, grad koji svojim brojnim modnim revijama utiče na stil cijele Evrope. Ovaj fantastični grad je sačuvao svoju srednjovjekovnu dušu sa svojim svjetski poznatim građevinama – opera „Skala” i gotska katedrala „Duomo”. Uz veliko arhitektonsko i umjetničko nasljeđe za uživanje u srcu grada, dosta vremena potrošićete i na dobar shopping u kojem Vas čekaju modne marke poput Prade, Armanija, Versaćija, Dolče i Gabana ili Gučija.

CIJENA ARANŽMANA 395 KM
TERMIN 27. 04. – 02. 05. 2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)
3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u široj gradskoj zoni MILANA u dvokrevetnim sobama (1/2)! Trokrevetne sobe (1/3) na upit!
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje
Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 12KM
Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)
Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • RAZGLED MILANA 15 EUR
 • SERAVALLE 30 EUR
 • LUGANO I LOKARNO 30 EUR
 • JEZERO COMO 20 EUR

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije)
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

1. DAN ( 27.04.2018. – PETAK) SARAJEVO- MILANO

Sastanak grupe u zakazano vrijeme ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN ( 28.04.2018. – SUBOTA) MILANO

Po dolasku, fakultativno razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti . Noćenje.

3. DAN (29.04.2018. – NEDELJA) MILANO – OUTLET SERRAVALLE - MILANO

Doručak. Slobodno vrijeme u Milanu ili fakultativno odlazak u jedan od poznatijih outlet centara SERRAVALLE sa velikim izborom radnji poznatih brendova. Slobodno vrijeme za šoping. Povratak u Milano. Noćenje.

4. DAN (30.04.2018. – PONEDELJAK)  MILANO – LUGANO – LOKARNO – MILANO

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Mogućnost fakultativnog izleta za Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja za Lokarno. Po dolasku u grad na obali jezera Mađore, šetnja trgom Grande, obilazak crkve San Francesco, palate Conferenca (gdje je potpisan čuveni Lokarno pakt 1925.) Slobodno vrijeme, preporuka šetnja promenadom Lungolago. Povratak u Milano u večernjim satima. NOĆENJE

5. DAN (01.05.2018. – UTORAK)  MILANO – JEZERO KOMO - SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji ...Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. U poslijepodnevnim satima povratak u Milano i nastavak puta za Sarajevo. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema BiH.

6. DAN (02.05.2018. – SRIJEDA) SARAJEVO

Očekivani dolazak u Sarajevo na mjesto polaska je u jutarnjim satima.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

Cijena:395 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM395 = KM395

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija