Malta – Avio

Šifra putovanja: 0007
5 DANA - 4 NOĆENJA
Kategorija
  • malta-nova-godina-2018-dinamik-turs 1
  • malta-nova-godina-2018-dinamik-turs 2
  • malta-nova-godina-2018-dinamik-turs 3
  • malta-nova-godina-2018-dinamik-turs 4
  • malta-nova-godina-2018-dinamik-turs 5
  • malta-nova-godina-2018-dinamik-turs
  • malta-nova-godina-2018-dinamik-turs 6

Poznata kao biserno ostrvo i vječiti grad. Njeno istorijsko nasljeđe svjedoči o 7000 godina dugoj civilizaciji. Zbog svog položaja, tokom istorije Malta je imala veliki strateški značaj kao pomorska baza. Osvajali su je mnogi i ostavljali svoje tragove. Ono po čemu je Malta najpoznatija jesu čuveni vitezovi reda svetog Jovana. Republika Malta je ostrvska država u Sredozemnom moru površine 316 km2. Malteški arhipelag čine 3 naseljena ostrva Malta, Gozo I Komino. Glavni grad je Valletta. Službeni jezici su malteški i engleski. Malta je stekla nezavisnost od Velike Britanije 1964. godine i postala Republika 1974. godine sa jako povoljnom klimom, velikim brojem sunčanih sati i bogatom istorijom Malta predstavlja pravi raj za sve one koji žele da priušte sebi sasvim novo iskustvo.

CIJENA ARANŽMANA 999 KM
TERMIN 29. decembar 2017. – 02. januar 2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
Transfer autobusom Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo Charter let na relaciji Dubrovnik– La Valeta – Dubrovnik
4 noćenja sa doručkom u hotelu Be.Hotel Malta 4* u 1/2 (dvokrevetnim) sobama Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Aerodromske takse 195 KM (plaćaju se u agenciji) Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje (placanje u agenciji)
Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu= – 280 KM Putnicko zdravstveno osiguranje 10 KM

Prosječna temperature 10-18˚C zimi I 22-33˚C ljeti. Krasi je mnoštvo stjenovitih, ali uređenih plaža kao I manji broj pješčanih plaža. Ovo jedinstveno ostrvo pruža Vam bezbroj mogućnosti – potpuno se opustite na jednim od najlepših plaža u Sredozemlju, sunčajte se i istražite kulturna, umjetnička i prirodna bogatstva, posjetite neki od restorana i okusite malteške specijalitete ili se prepustite čarima noćnog provoda – izbor je Vaš i skoro neograničen!

NAPOMENE:

  • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranzmana u slucaju da su smjesteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomocnim lezajevima.
  • Popust za trecu osobu na pomocnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranzmana.
  • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

1

1. dan - (29. DECEMBAR 2017.) – SARAJEVO - DUBROVNIK – LA VALETA

Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Maltu. Po dolasku na aerodrom u La Valeti odlazak do hotela. Smještaj u hotel u turističkom naselju St. Julian’s. Slobodno vrijeme predviđeno za odmor i šetnju. U neposrednoj blizini hotela nalaze se odlični kafići, noćni klubovi i izvanredni restorani. Ovaj dio Malte karakteriše vrlo živa mediteranska atmosfera i nadaleko čuveni sjajan noćni provod. Noćenje.

2

2. dan - (30. DECEMBAR 2017.) – LA VALETA

Doručak. Slijedi obilazak glavnog grada, koji su osnovali Malteški vitezovi Svetog Jovana, a koji će Vas ostaviti bez daha. Obilazak započinjemo odlaskom do nekadašnjeg odbrambenog bedema La Valete, a danas parka Baraka, odakle se pruža najljepši pogled na najveću prirodnu luku Malte i tri historijska poluostrva. Nakon foto pauze i priče o velikoj opsadi Malte 1565. godine, prolazimo pored Auberge de Castille, preliljepe barokne palate, nekada sedište vitezova Kastilje, a danas sjedište premijera Malte. Šetamo između romantičnih palata i stižemo do trga Kraljevskog pozorišta i centralnog šetališta ulice Republike. Centralnom šetališnom ulicom prolazimo kraj niza istorijskih spomenika, pored Ko-katedrale posvećene Svetom Jovanu, u kojoj se nekada nalazila ikona Filermosa, a koja i dalje ima svoj oltar (preporučujemo ulazak u unutrašnjost Ko-katedrale, po mnogima jedan od najljepših enterijera crkava na svijetu), a za kraj šetnje prolazimo pored biblioteke, gde se nalazi čuveni Caffe Cordina, sve do Trga Svetog Đorđa gde se danas nalazi palata Predsjednika Malte i muzej oružja. Slobodno vrijeme za ispijanje kafe, šetnju po prelijepom gradu iz XVI vijeka, ulazak u neki od mnogobrojnih muzeja. Nastavak obilaska Malte odlaskom do Slijeme. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom prelijepom gradu, sa predivnim šetališnim zonama ili fakultativni odlazak na dvočasovno krstarenje po čuvenoj luci Malte, koja je jedna od najvećih i najljepših na Mediteranu... Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3

3. (31. DECEMBAR 2017.) VITORIOSA - MOSTA - MDINA - MARSAXLOK

Doručak. Slobodan dan ili cjelodnevni fakultativni obilazak ostrva. Obilazak započinjemo posjetom Vitoriosi, jednom od tri istorijska grada gdje su malteški vitezovi imali svoje lođe i crkve, prije izgradnje La Valete polovinom XVI vijeka. Šetnja pravim lavirintom uskih ulica, koje nas vraćaju u slavnu istoriju grada. Izlet nastavljamo vožnjom do Moste, gde posjećujemo Crkvu sa trećom najvećom kupolom na svijetu, u koju je tokom bombardovanja ostrva u II svjetskom ratu, moćnu kupolu probila bomba njemačkog bombardera i divnim čudom nije eksplodirala. Kraća vožnja do srednjovekovnog grada Mdina - „Gradu tišine“ u kojoj živi još svega 300 aristokratskih porodica, potomaka malteških vitezova. Za kraj obilaska predviđen je odlazak do slikovitog ribarskog mjesta Marsaxlok, slobodno vrijeme. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Doček Nove godine u individualnom aranžmanu. Preporučujemo Vam brojne noćne klubove u neposrednoj blizini hotela.  Noćenje.

4

4. dan – (01. JANUAR 2018.) GOZO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i istorijskim znamenitostima. U okviru izleta predvidjena je i posjeta glavnom gradu ostrva - Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo... odlazak do romantičnog zaliva gdje je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, gdje su se snimali mnogi filmovi, koje će vas ostaviti bez daha. Povratak u hotel u poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5

5. dan – (02. JANUAR 2018.) LA VALETA – DUBROVNIK - SARAJEVO

Doručak. Polazak na aerodrom u dogovoreno vrijeme. Check in, pasoske i carinske kontrole. Polijetanje za Dubrovnik. Transfer autobusom do Sarajeva.

Cijena:999 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM999 = KM999

Ili