Karneval u Veneciji i izložba Van Goga u Vićenci

Šifra putovanja: 06512
3 DANA - 1 NOĆENJE
  • Venecija karneval
  • sdas
  • 5880ac5dc9f56b4ad6d10c3f
  • safe_image (24)
  • safe_image (25)
  • safe_image (26)
  • safe_image (27)
  • safe_image (28)
  • safe_image (29)

Karneval u Veneciji i izložba Van Goga u Vićenci

Venecija (“Kraljica Jadrana”, “Nevjesta mora”, “Grad mostova”, “Grad vode”) ili već kako god je zvali, izgrađena na 118 malih ostrva u laguni, sa kanalima umjesto ulica, sa nizom crkava i palata prvorazredne vrijednosti, koji predstavljaju jedinstven urbani sklop – jednostavno je grad koji morate vidjeti i doživjeti u svoj njegovoj intrigantnosti. Zbog svega toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svjetske baštine UNESCO-a.

Karneval u Veneciji je manifestacija koja se organizuje jednom godišnje. Početak i kraj karnevala su direktno vezani za crkveni kalendar Katoličke crkve (odnosno zavise od dana na koji će pasti Uskrs). Karneval se završava svake godine na katolički praznik Martedi Grasso, 40 dana prije Uskrsa.

Prema predanju, početak karnevala datira iz dvanaestog vijeka i pobjede Venecijanske republike nad patrijaršijom Akvileja. Ushićeni vijestima o pobedi, građani su se okupili na trgu Svetog Marka u Veneciji i otpočeli sa slavljem. Pretpostavlja se da je karneval počeo u ovom periodu, mada je ozvaničen tek u periodu Renesanse. U sedamnaestom i osamnaestom vijeku, Venecijanski karneval postaje nadaleko poznata manfiestacija. Ipak, 1797. godine austrijski car zabranjuje organizovanje ove manifestacije, kao i nošenje maski. Ova manifestacija je obnovljena tek 1979. godine na inicijativu italijanske vlade.

Maske su vezane za Venecijance i imaju značaj za kulturu i istoriju Venecije. Pod maskama je svako bio neprepoznatljiv i sakriven i to je omogućavalo slobodnije ponašanje, bijeg od sadašnjosti, ali i uživanje u porocima.

CIJENA ARANŽMANA CIJENA 158,00 KM
TERMIN 09.02.-11.02.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3*u regiji Veneto
Posjete i razgledanja sa vodičem Organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Ulaznice za izložbu Van Goga -12€ Brodska karta za Veneciju – 10€
Boravišna taksa –plaća se na recepciji hotela Putno osiguranje

Vićenca je glavni grad istoimene talijanske provincije Vićenca (regija Veneto) od 111 500 stanovnika. Vićenza leži sjeverno od obronaka planine Monte Berico, udaljena oko 60 km zapadno od Venecije i 200 km istočno od Milana. Prema količini robe za izvoz, Vicenza je treći talijanski grad.

1. Dan - 09.02.2018.

Polazak iz Brčkog u 23:00h.Putovanje kroz Hrvatsku i Sloveniju ka Vićenci.

Noćna vožnja,sa uputnim pauzama po potrebi grupe.

2. Dan-10.02.2018.

Dolazak u Vićencu u jutarnjim satima. Vićenca je jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova Italije i to prije svega zahvaljujući velikom arhitekti Paladiju, koji je iza sebe ostavio nebrojeno raskošnih palata, vila i bazilika… Budući da se nalazi u sjenci mnogo poznatijih i posjećenijih gradova u neposrednoj okolini (Verona, Venecija), Vićenca nije toliko turistički posjećena,a itekako ima šta da ponudi.Po dolasku u Vićencu,odlazak na razgledanje grada sa vodičem: Teatro Olimpiko, Korzo Paladio, trg Sinjorija, trg Erbe, Katedrala, bazilika Paladijana,… Slobodno vreme za individualnu posjetu izložbi slika Vinsenta Van Goga koja se održava u bazilici Paladijana.Toliko toga je poznato o ovom velikom umjetniku, a opet ima dosta toga nedorečenog… Kada stanete ispred neke od njegovih slika, tek tada možete da spoznate to magnovenje u kojem je Van Gog živio i koje ga je prožimalo dok je stvarao… Po završenoj posjeti, odlazak u hotel.Smještaj.Slobodno vrijeme.Noćenje.

3.Dan-11.02.2018.

Doručak.Odjava iz hotela i polazak ka Veneciji.Trnsfer brodom iz luke Punta Sabioni,do istorijskog centra grada. Po dolasku sledi organizovani obilazak uz razgledanje: Duždeva palata, Most uzdaha, trg Sv. Marka sa bazilikom Sv. Marka, Zvonik, Astronomski sat, most Rialto… Slobodno vrijeme na Trgu Svetog Marka gdje se održava svečanost venecijanskog karnevala. Program dešavanja na karnevalu možete pogledati na www.carnevale.venezia.it

Oko 14:00h okupljanje putnika i povratak brodom do autobusa. Polzak ka BiH.Očekivani dolazak u Brčko oko ponoći.

Cijena:158 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM158 = KM158

Ili