Beč i Bratislava

Šifra putovanja: 0011
5 DANA - 2 NOĆENJA
Kategorija
 • rsz_shutterstock_158023259
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (6)
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (5)
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (4)
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (3)
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (2)
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4 (2)
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4 (6)
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4
 • safe_image

BEČ – omiljeno turističko odredište i grad na lijepom plavom Dunavu, broji 1,7 miliona stanovnika. Simbol Beča je katedrala Sv. Stjepana, a podijeljen je na 23 okruga (njem. Bezirk). Grad Mozarta i Beethovena obiluje turističkim znamenitostima poput starog gradskog središta (Innere Stadt) koje je uvršteno na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Obavezno morate posjetiti dvorce Schönbrunn, Hofburg i Belvedere, kao i Bečku državnu operu, ulicu Kärntner Strasse, Ring, Hundertwasser te Prater.

CIJENA ARANŽMANA 295 KM 
TERMIN 29.12.-02.01.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom 2 noćenja sa doručkom u hotelu VIENNA HOUSE EASY CHOPIN 3* u Bratislavi ili sličan
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Bratislavi i Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
ARANŽMAN NE OBUHVATA Putničko zdravstveno osiguranje (4 KM) Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje

BRATISLAVA – je glavni i najveći grad Slovačke te sjedište Bratislavske pokrajine, a broji oko 460.000 stanovnika. Granice grada gotovo dosežu državne granice sa Austrijom (4 km) i Mađarskom (13 km). Bratislava je od Beča udaljena samo 60 km, i to su 2 najbliža glavna grada u Europi. Bratislavu često nazivaju i Partyslava budući da je najpoznatija po svom noćnom životu, te brojnim ugostiteljskim objektima koji garantiraju dobru zabavu, stoga i ne čudi da je to jedna od najposjećenijih destinacija za dobar provod.

1. DAN (29.12.2017. Petak) BIH…

Polazak iz BIH. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju…

2. dan (30.12.2017. Subota) BEČ - BRATISLAVA

...sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prijestonicu dinastije Habzburg. Po dolasku, mogućnost fakultativnog razgledanja grada u pratnji vodiča: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava tradicionalni novogodišnji koncert Bečke filharmonije, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada. Odlazak prema Bratislavi. Smještaj u hotel.  Noćenje.

3. dan (31.12.2017. Nedelja) BRATISLAVA - BEČ

Doručak. Nakon doručka,FAKULTATIVNI odlazak do centra Bratislave i obilazak grada: Tvrđava, Katedrala Sv. Martina, Mihaelova kapija, Starogradski trg sa Rolandovom fontanom, Palata Grasalkovic...  Predveče, fakultativni odlazak u Beč na spektakularni doček Nove godine na predivno ukrašenim ulicama i trgovima grada. Uživanje u novogodišnjoj noći do ranih jutarnjih sati. Povratak u Bratislavu.  Noćenje.

4. dan (01.01.2018. Ponedeljak) BRATISLAVA – BEČ - BiH

Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Bratislave, ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn u Beču, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najutjecajnije ličnosti Europe XVIII i XIX vijeka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim.  U večernjim satima polazak za BiH.

5. dan (02.01.2018.Utorak) BiH

...sa dolaskom u mjesto polaska u jutarnjim satima zavsnosti od zadržavanja na granici.

Cijena:295 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM295 = KM295

Ili