Beč – Bus

Šifra putovanja: 0010
4 DANA - 2 NOĆENJA
Kategorija
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4
 • bec
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (6)
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (5)
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (4)
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (3)
 • bec-bratislava-soping-decembar-dinamik-turs-brcko-bijeljina-modrica-samac (2)
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4 (6)
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4 (2)
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4 (3)
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4 (4)
 • bec-nova-godina-2018-dinamik-turs 4 (5)

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet… Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma – gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu… U Beču živi oko 1,6 miliona ljubaznih Bečlija udaljenih od Sarajeva samo 800 km…

CIJENA ARANŽMANA Od 325 KM
TERMIN 29.12. – 01.01.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama Smještaj u hotelu 2/3 ili 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u široj zoni Beča ili okolini
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje Putničko zdravstveno osiguranje 8KM
Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) u zavisnosti od raspoloživosti.

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/2 ili 1/3.

1

1. DAN (29.12.2017. - PETAK) BIH

Polazak iz BiH u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju...

2

2. dan (30.12.2017. - SUBOTA) BEČ

Sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prijestolnicu dinastije Habsburg. Po dolasku FAKULTATIVNO razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, SecessionNaturhistoriches MuseumKunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa ParlamentomBurgtheatromRathausVotivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Uveče, mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u čuvenu boemsku četvrt Grinzing, gdje možete osjetiti jedinstveni austrijski duh uz tradicionalna jela i muziku. Odlazak u hotel. Noćenje.

3

3. dan (31.12.2017. – NEDJELJA) BEČ

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX vijeka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Nakon kraćeg odmora odlazak do centra grada i doček nove godine na jednom od gradskih trgova. SRETNA NOVA GODINA. Povratak u hotel. Noćenje.. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4

4. dan (01.01.2018. – PONEDJELJAK) PARNDORF - BIH

Doručak. Check out iz hotela i FAKULTATIVNI odlazak prema tržnom centru Parnodrfu (www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/en/). Slobodno vrijeme za shopping cca 2h (dio grupe koji ne ide u shoping boravi u Becu uz slobodno vrijeme). Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim narednog dana.

Cijena:325 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM325 = KM325

Ili