Atina

Šifra putovanja: 04234
5 DANA - 3 NOĆENJA
  • atina-nova-godina-2018-dinamik-turs 1
  • grcka-atina-nova-godina-2018-dinamik-turs (7)
  • grcka-atina-nova-godina-2018-dinamik-turs (2)
  • grcka-atina-nova-godina-2018-dinamik-turs (3)
  • grcka-atina-nova-godina-2018-dinamik-turs
  • grcka-atina-nova-godina-2018-dinamik-turs (6)
  • grcka-atina-nova-godina-2018-dinamik-turs (5)
  • atina-cami

Atina je grad posvećen boginji Atini po kojoj je i dobio ime a koja je vekovima bila njegova zaštitnica. Ova, danas, višemilionska metropola, od svog postojanja preživela je uspone i padove kao malo koji megapolis na svetu. Za istoriju čovečanstva značajna je jer su u njoj postavljene osnove parlamentarne demokratije i slobodnih izbora. Ipak, prva asocijacija pri pomenu Atine je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Grad istorije ali i prestonica dobrog provoda. Atina je uvek doživljaj. Posebno noću. Zato Vam i nudimo mogućnost da grčku prestonicu doživite i obasjanu večernjom iluminacijom. Šarm i folklor, tradicija i gostoljubivost uz ritam Mediterana, učiniće vaš boravak u ovom gradu nezaboravnim.

CIJENA ARANŽMANA CIJENA 350,00 KM
TERMIN 21.03.- 25.03.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turisičkim autobusom po programu 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Atin
1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Solunu Posjete i razgledanja po pogramu sa vodičem
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Fakultativni program i ulaznice Grčko veče na Plaki- 30 €
Ulaznica na Akropolj -12€ ulaznica na Meteore – 3€

PLAĆANE U RATAMA:
– I-rata u iznosu od 90,oo KM …. do 19.01.2018.
– II-rata u iznosu od 90,oo KM ….. do 19.02.2018.
– III-rata u iznosu od 90,oo KM…. do 19.03.2018.
– IV-rata u iznosun od 80,ooKM …. do 19.04.2018

1. Dan.-21.03.2018. - srijeda

Polazak iz Doboja u 15:00h, iz Modriče u 16:00h. Putovanje kroz Hrvatsku,Srbiju i Makedoniju,sa usputnim pauzama po
potrebi. Noćna vožnja

2. Dan-22.03.2018.-četvrtak

Ulazak u Grčku u ranim jutarnjim satima.Vožnja ka Atini.Očekivani dolazak u Atinu oko podneva. Panoramsko razgledanje grada autobusom. Odlazak u hotel.Smještaj. Poslije kraćeg odmora zajednički odlazak pješice ili metroom do dijela Atine u podnožju Akropolja: Anafiotika –jedinstveno skriveno naselje sa tipičnom kikladskom arhitekturom. Plaka i Monastiraki –jedno od najboljih mjesta za opuštanje i uživanje u mnogobrojnim kafićima restoranima, kao i u prodavnicama odjeće,obuće,tradicionalnih začina,antikvarnicama… Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan-23.03.2018. - petak

Doručak. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča: Trg Omonija (najstariji u Atini), Neo-klasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neo-klasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon opsežnog renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta). U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koga čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi, ceremonijalna smena straže je svakog sata. Obilazak starog Olimpijskog stadiona, gdje su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, ostatci Zevsovog hrama (kolosalna građevina počela je da se gradi u 5.vijeku p.n.e., nije završena sve do vladavine rimskog cara Hadrijana u 2.vijeku). Odlazak na brdo FILOPAPOS sa koga se vidi panorama ATINE, AKROPOLjA i STARE AGORE. Poslije časa istorije posvećenog staroj Grčkoj, Atini i Akropolju, individualno, fakultativni, ulazak u Akropolj i obilazak:
Propileji monumentalna vrata Akropolja; Partenon-hram boginje Atine (5.vijek p.n.e.); Erehteon, hram jonskog stila sa čuvenim "trijemom djevica" i 6 ženskih figura (karijatide). Po završenom razgledanju,povratak u hotel. U večernjim satima,fakultativno,odlazak na “grčko veče” na Plaki. Odlično raspoloženje i toplu atmosferu će upotpuniti tradicionalna grčka večera,dobro vino i zvuci buzukija sa folklornim programom.Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan-24.03.2018.-subota

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Solunu. Dijelom nas put vodi kroz živopisne predjele planinskog lanca Domokos.
Gotovo nestvaran prizor “lebdećeg kamenja”impresionira čim se spustimo u Tesalijsku ravnicu. Čini se da vrhovima dodiruju nebo. Manastiri Meteori. Sačuvani kroz vrijeme, baš onakvi kakvi su bili i u doba kada su osnovani, manastiri na Meteorima su pod zaštitom Uneska. Osim toga, teritorija Meteora je od 1995. godine, grčkim zakonom i odlukom Sinoda Grčke Crkve, proglašena za "sveto mjesto, nepromjenljivo i neprikosnoveno". Najpoznatiji od preostalih šest,manastir veliki Meteori, posvećen je Preobraženju Gospodnjem, koga ćemo i mi posjetiti.Po završenoj posjeti slijedi tročasovna vožnja do Soluna. Po dolasku u Solun,smještaj u hotel.Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. Dan-25.032018.- nedjelja

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na razgledanje grada i najznačajnijih znamenitosti: Luka, Trg Aristoteli, crkva Sv Sofije, crkva Sv Dimitrija, kuća Kemala Paše Ataturka, Rotonda, Galerijev slavoluk, Bela kula,Ladadiki... Slobodno vrijeme, a zatim odlazak autobusom do Zejtinlika. Po završenom razgledanju,polazak ka BiH. Putovanje kroz Grčku,Makedoniju i Srbiju… Očekivani dolazak kući oko 02:00h.

Cijena:350 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM350 = KM350

Ili