Venecija i Vićenca

Šifra putovanja: 06515
3 DANA - 1 NOĆENJE
  • safe_image (24)
  • safe_image (25)
  • safe_image (26)
  • safe_image (27)
  • safe_image (28)
  • safe_image (29)

Venecija i Vićenca

Venecija (“Kraljica Jadrana”, “Nevjesta mora”, “Grad mostova”, “Grad vode”) ili već kako god je zvali, izgrađena na 118 malih ostrva u laguni, sa kanalima umjesto ulica, sa nizom crkava i palata prvorazredne vrijednosti, koji predstavljaju jedinstven urbani sklop – jednostavno je grad koji morate vidjeti i doživjeti u svoj njegovoj intrigantnosti. Zbog svega toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svjetske baštine UNESCO-a.

 

CIJENA ARANŽMANA CIJENA 149,00 KM
TERMIN 23.03. – 25.03.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3*u Lido di Jesolu
Posjete i razgledanja sa vodičem Organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Ulaznice za izložbu Van Goga Brodska karta za Veneciju – 15€
Boravišna taksa –plaća se na recepciji hotela Putno osiguranje

Vićenca je glavni grad istoimene talijanske provincije Vićenca (regija Veneto) od 111 500 stanovnika. Vićenza leži sjeverno od obronaka planine Monte Berico, udaljena oko 60 km zapadno od Venecije i 200 km istočno od Milana. Prema količini robe za izvoz, Vicenza je treći talijanski grad.

1. Dan – 23.03.2018.

Polazak iz Bijeljine u  21:30 h ,iz Brčkog u 22:20 h.Putovanje kroz Hrvatsku i Sloveniju ka Vićenci. Noćna vožnja, sa uputnim pauzama po potrebi grupe.

2. Dan – 24.03.2018.

Dolazak u Vićencu u jutarnjim satima. Vićenca je jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova Italije i to prije svega zahvaljujući velikom arhitekti Paladiju, koji je iza sebe ostavio nebrojeno raskošnih palata, vila i bazilika… Budući da se nalazi u sjenci mnogo poznatijih i posjećenijih gradova u neposrednoj okolini (Verona, Venecija), Vićenca nije toliko turistički posjećena, a itekako ima šta da ponudi. Po dolasku u Vićencu, odlazak na razgledanje grada sa vodičem: Teatro Olimpiko, Korzo Paladio, trg Sinjorija, trg Erbe, Katedrala, bazilika Paladijana… Slobodno vrijeme za individualnu posjetu izložbi slika Vinsenta Van Goga koja se održava u bazilici Paladijana.Toliko toga je poznato o ovom velikom umjetniku, a opet ima dosta toga nedorečenog… Kada stanete ispred neke od njegovih slika, tek tada možete da spoznate to magnovenje u kojem je Van Gog živio i koje ga je prožimalo dok je stvarao… Po završenoj posjeti, odlazak u Lido di Jesolo. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan – 25.03.2018.

Doručak. Odjava iz hotela i polazak ka Veneciji. Trnsfer brodom iz luke Punta Sabioni,do istorijskog centra grada. Po dolasku slijedi organizovani obilazak grada uz  razgledanje sa vodičem: Duždeva palata, Most uzdaha, trg Sv. Marka sa bazilikom Sv. Marka, Zvonik, Astronomski sat, most Rialto… Slobodno vrijeme u Veneciji.

Oko 14:00h okupljanje putnika i povratak brodom do autobusa.Polazak  ka šoping centru Tiare. Slobodno vrijeme do 18:00h.kada je predviđen polzak ka BiH. Očekivani dolazak u Brčko oko ponoći.

Cijena:149 KM

Rezerviši putovanje

Ukupno
  × KM149 = KM149

Ili

Dinamik Turs - Turistička agencija